Кен Хенсли пее в двора на Външно по покана на Вигенин

OFFNews 24 юни 2014 в 21:36 8272 3

Кен Хенсли
Кен Хенсли

Авторът на легендарната песен July Morning Кен Хенсли идва да пее в двора на Външно министерство по покана на министъра Кристиян Вигенин.

На 27 юни бившият клавирист/китарист на URIAH HEEP Ken Hensley ще изнесе специален концерт в градината на МВнР в София, заедно с родната група SUNRIZE, съобщи WeRock.bg.

Събитието е по повод инициативата 1 юли да бъде признат за Международен ден на свободния дух.

Входът е само с покани.

Ето и официалната информация на Външно министерство:

В качеството си на институция, допринасяща за популяризиране на външната политика на България и имиджа на страната, Дипломатическият институтът към министъра на външните работи е инициатор на проект, посветен на българо-британските отношения, който стартира през 2013 г. с кръгла маса на тема „България-Великобритания (BG-GB) – огледалният образ”. Проектът има за цел, чрез поредица от публични събития и форуми, да спомогне за това обществата на двете страни да се опознаят по-добре и да отхвърлят погрешните представи едно за друго, с оглед на по-успешното си сътрудничество, особено в контекста на съ-председателството на България и Великобритания на Съвета на ЕС през 2018 г.

Отчитайки приноса на културата за взаимодействието между народите, Институтът ще организира поредното събитие от проекта, озаглавено „Денят на свободния дух”, с участието на легендарния музикант Кен Хенсли – авторът на британската песен „Джулай Морнинг”, станала символ на българската традиция със същото име, която съществува само в България вече над 35 години – посрещането на изгрева на 1 юли на българското черноморие. Г-н Хенсли ще говори пред публиката за ролята на културните традиции и сътрудничество в контекста на публичната дипломация, след което ще поднесе музикално изпълнение с българската група „Сънрайз”, последвано от кратък коктейл. Събитието е също в подкрепа на кампания, инициирана от музиканта Георги Мархолев и подкрепяна от Кен Хенсли, която има за цел датата 1 юли да бъде официално призната на национално и европейско ниво като „Ден на свободния дух”.

Събитието ще спомогне за популяризирането пред света на една уникална българска традиция с наднационален смисъл, от една страна, и на българо-британските отношения, от друга. Ще бъдат поканени новоизбраните български представители в Европейския парламент, български и чуждестранни дипломати, британската общност в България, хора на изкуството и широката общественост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!