Quantcast

Кен Хенсли пее в двора на Външно по покана на Вигенин

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2014 в 21:36 7195 3

Кен Хенсли
Кен Хенсли

Авторът на легендарната песен July Morning Кен Хенсли идва да пее в двора на Външно министерство по покана на министъра Кристиян Вигенин.

На 27 юни бившият клавирист/китарист на URIAH HEEP Ken Hensley ще изнесе специален концерт в градината на МВнР в София, заедно с родната група SUNRIZE, съобщи WeRock.bg.

Събитието е по повод инициативата 1 юли да бъде признат за Международен ден на свободния дух.

Входът е само с покани.

Ето и официалната информация на Външно министерство:

В качеството си на институция, допринасяща за популяризиране на външната политика на България и имиджа на страната, Дипломатическият институтът към министъра на външните работи е инициатор на проект, посветен на българо-британските отношения, който стартира през 2013 г. с кръгла маса на тема „България-Великобритания (BG-GB) – огледалният образ”. Проектът има за цел, чрез поредица от публични събития и форуми, да спомогне за това обществата на двете страни да се опознаят по-добре и да отхвърлят погрешните представи едно за друго, с оглед на по-успешното си сътрудничество, особено в контекста на съ-председателството на България и Великобритания на Съвета на ЕС през 2018 г.

Отчитайки приноса на културата за взаимодействието между народите, Институтът ще организира поредното събитие от проекта, озаглавено „Денят на свободния дух”, с участието на легендарния музикант Кен Хенсли – авторът на британската песен „Джулай Морнинг”, станала символ на българската традиция със същото име, която съществува само в България вече над 35 години – посрещането на изгрева на 1 юли на българското черноморие. Г-н Хенсли ще говори пред публиката за ролята на културните традиции и сътрудничество в контекста на публичната дипломация, след което ще поднесе музикално изпълнение с българската група „Сънрайз”, последвано от кратък коктейл. Събитието е също в подкрепа на кампания, инициирана от музиканта Георги Мархолев и подкрепяна от Кен Хенсли, която има за цел датата 1 юли да бъде официално призната на национално и европейско ниво като „Ден на свободния дух”.

Събитието ще спомогне за популяризирането пред света на една уникална българска традиция с наднационален смисъл, от една страна, и на българо-британските отношения, от друга. Ще бъдат поканени новоизбраните български представители в Европейския парламент, български и чуждестранни дипломати, британската общност в България, хора на изкуството и широката общественост.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2014 в 00:49

Легендарния поп певец Азис ще пее в двора на Даунинг стриит
по покана на британския външен министър Тереза Мей като отговор на жеста на Вигенин за "... да спомогне за това обществата на двете страни да се опознаят по-добре..."

24.06 2014 в 22:04

Кво става, бе хора? Вигенин не трябва ли да слуша Любе/е-оборотное/?!?!

24.06 2014 в 22:01

July Morning,който се празнува само в България, а другия свят НЕГОЕЕНЯ за този "празник"