Канят Кристиан Костов пак да пее в Крим

ОFFNews 12 май 2017 в 11:37 6006 0

Кримските българи канят един от фаворитите в Евровизия 2017 Кристиан Костов отново да посети полуострова и да вземе участие в международния фестивал "Български срещи", съобщава РИА. 

Председателят на българската национално-културна автономия в Крим Иван Абажер заяви, че се подготвят официално да поканят изпълнителя да пее на седмото поредно издание на фестивала.

"Готови сме официално да отправим покана към Кристиан Костов и ще се радваме да го видим на кримска почва", отбелязва Абажер. 

Българският представител се озова в центъра на скандал след като бяха разпространени кадри от негово участие на концерт в Крим през лятото на 2014 г., малко след анексирането му от Русия. 

Поради същата причина властите в Киев отказаха да допуснат до надпреварата руската изпълнителка Юлия Самойлова, която е пяла в Крим година след Костов. 

Украинските гранични власти и Службата по безопасност на Украйна заявиха, че за разлика от случая със Самойлова, нямат основание да забранят достъп до страната на Костов, тъй като той е бил малолетен при посещението си на анексирания полуостров. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!