Камен Донев и Мая Новоселска на “Сoфия Моно 2015” (програма)

OFFNews 08 май 2015 в 19:15 3696 0

Мая Новоселска.
Мая Новоселска.

Петото издание на театралния фестивал “Сoфия Моно” ще се проведе от 29-ти май до 4-ти юни 2015 г. на обичайното му място в София – в парка на Военната Академия.

Организаторите от Артишок и Столична Община ще посрещнат гостите на фестивала “под звездите” с традиционно качествени, театрални постановки от афиша на столицата. Тази година в програмата му ще има и две музикални вечери. 

На 29 май великолепната Мая Новоселска и нейното “Едно малко радио” ще дадат началото на “София Моно 2015” точно в 21:00 часа. С ролята си в спектакъла, под режисурата на Теди Москов, актрисата взе “Аскер 2012” за Главна женска роля, “Икар 2012” за главна женска роля и “Наградата на независимите театрални критици” за 2011г.

В програмата на фестивала следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак”, на актьора Димитър Живков на 30 май. През сезона се състоя 50-тото изиграване на представленито и ако не сте успели да го видите до сега – то не 

“Приказка за скитника крал” - адаптация по приказките на Карел Чапек, ще зарадва зрителите на 31 май. Постановката е на Столичния Куклен театър, с режисьор Катя Петрова и с участието на четирима невероятни и добре познати ни актьори - Румен Угрински, Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Георги Спасов.

Датите 1 и 2 юни са запазени за Камен Донев и неговите два спектакъла “Възгледите на един учител за народното творчество” (на 1 юни) и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" (на 2 юни.)

Последните два дни на фестивала ще бъдат музикални, но напълно в стила и духа на театралното събитие.

С много специален концерт на Белослава и Рут Колева на 3 юни – двете артистични дами ще направят своя дебют на сцената на “София Моно 2015”.

Финалната вечер на 4 юни ще бъде джазова – с концерт от поредицата Харлем Джаз. Музикантите Венци Благоев (тромпет), Петър Георгиев (китара) и Димитър Карамфилов (контрабас) ще ни потопят в атмосферата на джаз баровете в New York с енергичен суинг, много блус, грууви боса нова и интересни r'n'b теми.

Всички събития са с начален час 21:00 часа.

Билетите за “Сoфия Моно 2015” са вече в продажба - ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg на цени от 10 до 25лв.

Те могат да се закупят и от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център “Гринуич”, “На Тъмно”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови