Jameson търси млади кинаджии за конкурс с финал в Лондон

OFFNews Последна промяна на 26 ноември 2015 в 10:13 1677 0

Стартира шестото издание на на конкурса Jameson Empire Done In 60 Seconds 2016 за 60-секунден римейк на филм.

Също както при всеки екшън филм с тиктакаща бомба, и тук времето е от огромно значение. От всеки участник се изисква да избере филм и да го сведе до неговата 60-секундна филмова квинтесенция – нещо като трейлър на трейлъра. За да вземете участие в състезанието тази година и да имате възможността да спечелите Empire Award през март 2016 в Лондон – започнете с кастинг за вашите приятели и роднини (доброволно или не). После грабвате камерата или смартфона си и започвате да снимате. Краен срок за подаване на заявки: 31 януари 2016.

Нека първо върнем малко лентата назад и припомним какво се случи преди няколко месеца. В миналогодишното издание на конкурса българинът Димитър Костадинов и неговата партньорка Наталия Петкова попаднаха във финалната четворка в Лондон, където бяха селектирани едва 4 късометражни филма от цял свят. Редом с Англия, Русия и Армения през миналата година и България се нареди сред големите победители. Конкурсът за римейк има особена важност - ролята му е да позволи на бъдещите кино таланти да се потопят в атмосферата на събитие от подобен ранг и да открои наистина големите надежди като им позволи да срещнат своите идоли във възможно най-ранен етап от своето развитие. Младите български кино творци чуха своето име в компанията на някои от най-големите звезди на световното кино, а своя филм имаха удоволствието да изгледат в компанията на наградения за най-добър режисьор Кристофър Нолан и самия Ралф Файнс, който получи голямото признание „Герой на Емпайър“ в миналогодишното издание на наградите.

На този линк може да видите български римейк на филма "Смело сърце". 

Тази година, както до сега, подадените за участие филми ще бъдат публикувани на jamesonempirediss.com и youtube.com/jamesonempirediss. Февруари е тъкмо в средата на сезона на наградите и също така е месецът, в който създателите на селектираните финалисти ще бъдат обявени. Българският победител ще полети към Лондон заедно с приятел (или близък агент), за да присъства на световния финал на Done in 60 Seconds.

Всички финалисти ще присъстват на претъпканата със звезди церемония на Jameson Empire Awards 2015, на която ще бъде обявен победителят в Done in 60 Seconds. Той ще получи наградата си на самата сцена, под акомпанимента на аплодисментите на каймака на филмовата индустрия. Но първо, запознайте се добре с правилата на jamesonempirediss.com. Тук идва и най-важната новина за тази година. Големият победител от церемонията в Лондон ще получи уникалния шанс да пътува до Лос Анджелис и филмовото студио на самия Кевин Спейси, където ще присъства на снимките на трите късометражни филма – победители в конкурса за сценарий на Trigger Street Productions и Jameson Irish Whiskey – Jameson Firs Shot.

Българското жури в конкурса ще има задачата да избере най-добрия римейк от страната ни – филмът, който ще ни представя на финала в Лондон през март 2015. С нелеката задача да селектира българския финалист за пореден път се заема традиционното жури в конкурса в състав: Васил Василев – Зуека, Стефан А. Щерев, Драгомир Симеонов и Стоян Георгиев. Изненадата тази година е прибавянето на пети, нов член на журито, когото за сега запазваме в тайна.

Българското жури ще има сериозно участие и в избора на големия финалист в Лондон през март 2016 г. Тази година всяка страна-участник в конкурса ще има свой представител в международното жури, което ще избере името на победителя в Jameson Empire Done in 60 Seconds 2016.

За допълнителна информация и подаване на заявки, моля посетете: jamesonempirediss.com.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови