Премиера на книгата на Симеон Дянков в присъствието на властта

Очаква се събитието да уважат Борисов, Плевнелиев, Цачева, бивши и настоящи министри

OFFNews 03 февруари 2015 в 09:45 4184 0

Симеон Дянков

Финансовият министър в първия кабинет на Бойко Борисов - Симеон Дянков, представя днес официално книгата си "Кризата в Европа. Поглед отвътре".

Събитието е от от 18.30 ч. в Софийската градска художествена галерия. Дянков очаква да присъстват премиерът Бойко Борисов, президeнтът Росен Плевнелиев, председателката на парламента Цецка Цачева, както и голяма част от кабинета "Борисов 1".

Бившият финансов министър обяви пред БНТ, че се чува с по-голяма част от бившите си колеги от първото правителство на Борисов, включително и с напусналия ГЕРБ бивш земеделски министър Мирослав Найденов

Той уточни, че следи от време на време работата на сегашното правителство. Не го търсели за съвети.

"Не смятам, че ролята на бившите политици - финансови министри или други, е да съветват, да се обаждат често, да критикуват. Всъщност това е причината две години да не се появявам публично. Не мисля, че това е начина да помагаш на сегашните управляващи - да критикуваш и да казваш, "аз като бях беше прекрасно, сега гледай ги тези какво правят".

По думите му е добро решение, че лично той не е част от новия кабинет на Борисов, както и Цветан Цветанов. Цветанов, с който често бяха на нож при управлението на ГЕРБ, всъщност първи му се обидл да го поздрави за книгата.

Дянков няма намерение да се върне в българската политика следващите няколко години.

На въпрос как от САЩ се е оказал в Русия, където преподава, той обяви, че доста се спекулира с тази тема.

"Голяма част от времето си прекарвам във Вашингтон, където работя за най-големия икономически изследователски институт, прекарвам и голяма част от времето си в Русия", обясни Дянков.

Той напомни, че в Русия преподава в единствения частен икономически университет в цялата страна, създаден по образец на бостънските университети, с учители главно от тези училища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!