Големият ни джазмен Христо Йоцов празнува рождения си ден с Мишо Йосифов и Вили Стоянов в зала България довечера

Довечера можете да чуете авторската му музика в изпълние на Плевенска филхармония под диригентската палка на Борислав Йоцов

OFFNews 21 февруари 2023 в 08:52 1906 0

Христо Йоцов

Снимка Личен профил във Facebook

Христо Йоцов

Новата авторска музика на Христо Йоцов е очаквана с нетърпение от меломаните довечера в столичната зала „България”. Концертът, както е обичайно, е от 19:00 часа. Диригент на Плевенска филхармония ще е брат му, именитият кларинетист Борислав Йоцов, а солисти са: Василена Серафимова, Велислав Стоянов, Михаил Йосифов, Христо Йоцов.

Изключителният барабанист, емблема още от триото "Акустична версия", Христо Йоцов вече посрещна рождения си ден с оркестъра на Плевенската филхармония в Плевен на 17 февруари като автор на празничната увертюра "Плевен 2023", специално по повод 70-годишнината от създаването на Плевенската филхармония.

Следващият му концерт е днес, с филхармониците в столичната зала "България", предстои и началото на турнето с екипа на Хилда Казасян с програмата "Да послушаме кино" от Бургас на 23 февруари, както и първият албум на "Йо-Йо бенд", съвместен проект на Христо Йоцов и Михаил Йосифов.

“Съвпадението с рождения ми ден със събитието е напълно случайно. Нещата се подредиха много добре и в много добра посока. Цяла седмица репетиции в Плевен с оркестъра, за музикантът това е по-важната част от работата, защото концертът е съвсем друго нещо. Там вече няма връщане назад – каквото стане, стане“, казва той в ефира на БНР. ("Нашият ден")

Йоцов разказва още, че пет години с Плевенска филхармония са непрекъснато по пътищата и сцените и пред публиката в най-различни кътчета на страната: “Да, продължава с пълна сила тази прекрасна програма с музика от българските филми и другата - с музика от световното кино“.

Композиторът разказа и за следващия проект, който ще бъде с музика на Гершуин.

А междувременно излезе и първият албум на "Йо-Йо бенд", съвместен проект на Христо Йоцов и Михаил Йосифов, за който Христо не крие радостта си: “Това е дългосрочен проект, в който лидери сме Миша Йосифов и аз. Съкровената ми мечта е най-накрая да се отвори вратата и към европейските сцени“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !