Габровският театър с ново детско представление за коледните празници

ОFFNews 10 декември 2019 в 16:19 3180 0

Предколедно Габровският театър ще изненада своите най-малки зрители с ново детско представление - „Приказливко в страната на думите“. Премиерата ще се състои на 11 декември, сряда, от 18.00 часа на голямата сцена на театъра.

Драматург и режисьор на представлението е Валерия Минева, която тази година постави в ДТ „Рачо Стоянов“ спектакъла „Транзит“, реализиран по програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“. За тази постановка режисьорката покани същия постановъчен екип. Автор на музиката е театралният композитор Ян Руменин, който освен с Валерия Минева често работи и с режисьора Петринел Гочев. Сценографията отново е поверена на Славка Георгиева, която показа ефектни и въздействащи решения в декора и пространствената организация на „Транзит“. Художник на плаката е Кристина Славкова.

Участват актьорите от габровската трупа Силвия Боева, Любен Попов – познати на публиката с играта си в „Транзит“, „Чешити“, „Начало на спектакъла“, и Даниел Тотов, който играе в „За Първото българско царство: Отшелника“, „Начало на спектакъла“, „Мнимият болен“ и „Михал Мишкоед“. Ролята на Приказливко изпълнява авторката и режисьор на спектакъла Валерия Минева.

В това представление Валерия Минева насочва вниманието на децата към чудния свят на думите и обещанията. На помощ ще ѝ се притече момчето Приказливко, което попада в тази страна, среща нови герои и разбира какво означава силата на думите. Приказливко ще покаже на децата, че с думите трябва много да се внимава – как ги употребяваме, какво говорим, да не обиждаме другите около нас, защото понякога думите могат да нараняват хората.

Освен премиерното представление на 11 декември, другите дати на детския спектакъл в Габрово са на 18 декември – сряда, в читалището в кв. Недевци и на 21 декември – събота, в зала „Възраждане“. Следват представления на „Приказливко в страната на думите“ в Калофер, Сопот и Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови