Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Филмът Майка на Зорница София откри Киномания 2022

Виктория Димитрова 18 ноември 2022 в 17:31 2215 0

Снимка БГНЕС

"Майка" филм на режисьорка Зорница София

Премиерата на българския филм "Майка" на режисьорката Зорница София откри "Киномания 2022" в НДК.

Лентата е вдъхновена от действителната история на българската режисьорка Елена Панайотова и пътя й от Широка Лъка до Кения. От нейната несбъдната мечта и борбата ѝ да има свои деца, тя успява да открие нова форма на родителството, непозната и чужда на много хора. 

Фокусът на филма е върху главната героиня Елена, която разбира, че не може да има деца. Тя е театрален режисьор, на 32 години. Опитва се да убеди по-възрастния си мъж, който е известен диригент, да остане в България, за да не спират с опитите им да забременее. Понеже не успява да промени решението му, тя създава нова театрална програма, която преобръща живота на сираците в Широка Лъка. След като съпругът ѝ се връща, той променя мнението си и е вече готов да пробват инвитро, но тогава Елена получава предложение да се опита да реализира проект в Кения. Изпратена на друг континент и изправена пред избора да преследва мечтата си да има свое собствено дете или да помогне на хилядите без родители, Елена достига до ново разбиране за това какво значи да си майка.

Премиерата на "Майка" бе пред препълнена зала. След края на филма целият екип на режисьорката излезе на сцената, заедно с актрисата Дария Симеонова, която играе в главната роля.

Зорница София изрази разочарованието си, че не е успяла да доведе никое от децата от Кения, които участват във филма. Причината затова е тривиална - оказало се, че те не са били одобрени за виза. Режисьорката отправи послание към публиката, че от всеки от нас зависи дали ще направим света по-добър, помагайки на другите.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!