Фестивал за независима музика и театър от 4 до 6 декември в София

ОFFNews 06 ноември 2015 в 19:29 2753 1

Сръбските сърф-рок герои Threesome и гръцките сайк-геридж любимци от Гърция Alien Mustangs ще са част от програмата на тридневния фестивал за независима музика и театър Impossible Fest, който ще се проведе между 4 и 6 декември в културното пространство ДНК.

Изборът на локацията не е случаен. Както и в първото си издание през 2010 г. фестивалът ще „извади на светло“ субкултурни проекти от музикалната, а в актуалното си издание – вече и от театралната сцена. Над 10 са българските музикални групи, които ще се включат събитието като буквално излязат от подземните сцени в София и Пловдив.

Между тях са The Bedlam Club, Voyvoda, Nick Chongi & the Smokes, Mila Robert, Doesn’t Frogs, RaJa & Илияна и други, които предстои да бъдат обявени. Театралната сцена е представена от постановката „Всичкоядецът“ на режисьора Ани Васева и „Саломе“ с автор и хореограф Мирослав Йорданов.

Всеки от изброените се откроява с авангардност и иновативност, противопоставящи ги на съответния музикален или театрален мейнстрийм. Поканата за участие към съответните артистични проекти следва търсенето на пресечна точка между двете изкуства и по възможност техния синкретизъм или междинни форми (като театрална музика, танцов театър, театър на движението и др. ).

Голяма част от музикантите в програмата са с подчертано отношение и връзка с театъра като например автори на театрална музика, актьори или други участници в театрални проекти. Публиката ще има възможност да се срещне и с известни театрални композитори, носителите на “ИКАР” и “Аскеер” Емилиян Гацов - Елби и Асен Аврамов, които буквално ще покажат как се прави музика за театър.

През всяка от фестивалните вечери актьорите в театралните постановки ще заемат сцената на ДНК от 19:30 часа, след което програмата ще продължи с музика.

Тридневният билет струва 30 лв., а еднодневният 12 лв. На място в деня на събитието цените ще са 35 и 15 лв. Постановката “Саломе" е с отделен билет от 10 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови