Фестивал събира най-младите групи

Ивелина Петрова 09 март 2012 в 12:48 1775 0

"SEVI" и Мони Христов от "Епизод"

23 ½ Rock It Maraton е събитието, на което ще забият всички рок групи с авторска музика. Фестивалът за качествена музика ще бъда на 17-18 март от 10.00 до 22.00 в клуб Rock It. В предаването на Емил Братанов „Музикална кутия“ организаторите от бандата SEVI Севи и Рали разказаха какво могат да очакват феновете от събитието, на което домакини са Милена Славова и Звезди Керемедчиев.

 - След по-малко от две седмици в Rock It се заформя 23 ½ Rock It Maraton каква е целта му?

 - Рали: Искаме цялата рок гилдия да се събере на едно място. Да се опознаят помежду си и да могат феновете да опознаят новите групи, които правят авторска музика.

  - Как ще протече Rock It Maraton?

  - Севи: В 11.00 започват дечицата, нарекли сме началото „Rock matinee”. Обедите и следобедите ще са запълнени с тийн групи . „Teen launch” от 13.00 – 17.00 часа. Те правят много експерименти с музиката и имат голям потенциал. Тийн групите обикновено нямат сцена, на която да покажат творчеството си. Чрез Rock It Maraton ще могат да наберат скорост. Дори две от тийн групите ще бъдат във младежкото предаване „Вечерна проверка“ по OFFRoad Radio на 08.03 от 19.00 часа.

  - Вечерта как ще продължи?

  Севи: С изпълнението на най-интересните и обичани рок банди в „Rock it to the ground” от 17.00- 22.00часа. И през двата дни ще се свири до 22.00 часа, защото и малките ще могат да чуят как звучат големите.

  - Труден ли е пътят към сцената?

 Рали: От една страна сега е по-лесен, заради интернет, защото чрез интернета може да се достигне до света. Но има и трудности.

 Севи: Ние искаме да обединим публиката, защото има много добри банди, които трябва да бъдат чути. Искаме новата българска авторска музика да се популяризира. Ще забиват 30 банди, без кавъри.

  - Как се отнасят групите, ентусиазирани ли са?

 Севи: Всеки помага, с реклама, организация, всички се вълнуват. Фестивала няма конкурсен характер. Искаме да популяризираме новите групи и всеки да представи себе си по най-добрия начин. Групите ще се запознаят и помежду си. Бандите, които не могат да дойдат имат възможност да ни пратят музиката си и ние в паузите ще я пускаме.

  - На какъв адрес да ви изпратят авторските си парчета?

 Рали: Могат да ни открият контактите във фейсбук - „ Rock It Maraton” и да ни изпратят материалите по електронната поща. Приемаме само авторски парчета.

  - Какво ново при група „SEVI“?

 Севи: Албума ни е готов скоро ще излезе на пазара. Вече имаме две години зад гърба си, имаме два сингъла с видеоклипове. Също така имаме общ проект с колеги музиканти и скоро ще излезе и съвместен албум, в него сме включили и малко хаус и електронна музика. Имам парче с китариста Джими Субара.

Звуковия файл може да чуете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови