Ексклузивно Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

Европейската комисия търси българския Спилбърг

OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2018 в 08:46 3027 0

Наближава крайният срок за кандидатстване в конкурса за млади филмови режисьори #EUandME.

До края на месец октомври всички младежи на възраст между 18 и 35 г. имат възможност да се включат в конкурса за млади филмови режисьори #EUandME и да спечелят субсидия от 7500 евро, за да реализират своята идея. Инициативата е част от информационната кампания на Европейската комисия #EUandME, чиято цел е да поведе младежите от поколението на хилядолетието на пътешествие в изследване на това, което ЕС прави за тях.

Кой може да участва?

Конкурсът е отворен за младежи, които живеят в ЕС и са на възраст между 18 и 35 години към крайния срок за подаване на кандидатурите (31.10.2018 г.). Може да се участва само индивидуално.

Какво е необходимо да направите?
Изпратете идеята си за късометражен филм, като попълните формуляра за онлайн заявка.

Ще са Ви нужни следните три неща:

- писмено резюме на ваш филм (на български и английски език);

- кратък видеоклип, заснет със смартфон (на български и английски език);

- линк към късометражен филм, който сте заснели през последните 5 години (няма конкретни езикови изисквания).

Заявленията могат да се подават в една от следните пет категории „Мобилност“, „Устойчиво развитие“, „Умения и бизнес“, „Дигитални технологии“ и „Права“.

Журито се състои от петима европейски филмови режисьори, които ще разгледат кандидатурите и ще изберат 10 номинации, по две за всяка от петте категории.

Петимата победители ще получат субсидия от 7500 евро всеки, за да произведат, заснемат и редактират своя филм до 30.04.2019 г. Победителите също така ще имат възможността да работят под наставничеството на един от професионалните режисьори в журито в процеса по заснемане и монтаж.

Можете да научите повече за конкурса, да прочетете правилата и да откриете формуляра за кандидатстване на следния линк: https://europa.eu/euandme/bg/yfc/.

Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври 2018 г., 12:00 ч централноевропейско време.

Ако имате нужда от вдъхновение, оттук можете да изгледате петте филма, режисирани от професионални кинотворци на същите теми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови