Екипът на "Българска история" изнесе урок по родолюбие на деца от Солун

Николаос Цитиридис 03 март 2014 в 12:33 6574 1

Екипът на

Снимка Анна Калинчева, учител по история в неделното училище в Солун

Екипът на "Българска история" с децата от Солун

"Една наша мечта стана реалност", това бяха думите на Марио Мишев от екипа на сайта "Българска история" часове след урока по родолюбие, който младите патриоти изнесоха на български деца в Солун на 1 март по случай 136-та годишнина от Освобождението.

За пръв път по време на своебразното им обучително турне по патриотизъм и българска история, Марио, Иван, Иво и Мартин имаха възможността да посетят българско училище в чужбина, за което те споделят, че им е мечта от самото начало на обиколката.

Пред около 45 родители и ученици в българското неделно училище "Сб.Вмч.Г. Зограф" в град Солун, екипът на "Българска история" показа и разказа за най-великите моменти от нашето минало, както и поводите за гордост да говорим за него.

На децата бяха показани и няколко от епизодите на документалната поредица "Легендите оживяват", също дело на младите патриоти.

До момента екипът на "Българска история" е обиколил над 30 учебни заведения в цялата страна, като част от проекта им "Да обиколим българските училища", който има за цел да запознае малки и големи с историята ни, такава каквато я няма в учебниците.

"Продължаваме напред, искаме да достигнем до всички, за да можем да предадем това, което знаем, това което ни е научила българската история", заявиха младите патриоти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!