Екипът на "Българска история" изнесе урок по родолюбие на деца от Солун

Последна промяна на 03 март 2014 в 12:33 4807 1

Снимка Анна Калинчева, учител по история в неделното училище в Солун

"Една наша мечта стана реалност", това бяха думите на Марио Мишев от екипа на сайта "Българска история" часове след урока по родолюбие, който младите патриоти изнесоха на български деца в Солун на 1 март по случай 136-та годишнина от Освобождението.

За пръв път по време на своебразното им обучително турне по патриотизъм и българска история, Марио, Иван, Иво и Мартин имаха възможността да посетят българско училище в чужбина, за което те споделят, че им е мечта от самото начало на обиколката.

Пред около 45 родители и ученици в българското неделно училище "Сб.Вмч.Г. Зограф" в град Солун, екипът на "Българска история" показа и разказа за най-великите моменти от нашето минало, както и поводите за гордост да говорим за него.

На децата бяха показани и няколко от епизодите на документалната поредица "Легендите оживяват", също дело на младите патриоти.

До момента екипът на "Българска история" е обиколил над 30 учебни заведения в цялата страна, като част от проекта им "Да обиколим българските училища", който има за цел да запознае малки и големи с историята ни, такава каквато я няма в учебниците.

"Продължаваме напред, искаме да достигнем до всички, за да можем да предадем това, което знаем, това което ни е научила българската история", заявиха младите патриоти. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2014 в 13:52

Браво! Достойна и похвална идея! Това е патриотизъм, а не пенявенето на разни турски мекерета по площадите начело с Болен Лидеров.