Quantcast

Две малки български актриси очароваха публиката във Венеция

Немско-българската копродукция 'Кръвта на пеликана' откри паралелната състезателна програма 'Хоризонти'

OFFNews Последна промяна на 29 август 2019 в 15:06 2277 0

Немско-българският филм „Кръвта на пеликана“, заснет изцяло в България и с голям български екип през лятото на миналата година, откри паралелната програма на Кинофестивала във Венеция „Хоризонти“.

На пищната премиера триумфираха две български деца актриси – Катерина Липовска (7) и Аделия Оклепо (11), които очароваха публиката със силните си изпълнения в две от главните роли във филма. Те са достойни партньорки на немската звезда Нина Хос, носителка на Сребърна мечка от Берлин.

“Кръвта на пеликана” е емоционална драма, която разказва за треньорката на полицейски коне Вибке и взаимоотношенията ѝ с двете ѝ момиченца, осиновени от България. Още с първия си филм „Нищо лошо не може да се случи“, който участва в програмата “Особен поглед” на кинофестивала в Кан, режисьорката Катрин Гебе демонстрира интереса си към темите за корените и проявлението на доброто и злото и свободната воля у всеки човек, които в „Кръвта на пеликана“ достигат нови дълбочини в измерението на детската психология.

Във филма участват и утвърдени български актьори – Яна Маринова, Димитър Баненкин, Гергана Змийчарова, Албена Колева.

Филмът е подкрепен от телевизионния канал ARTE, Хамбургския филмов фонд, Националния филмов център и международния фонд “Евроимаж”. Мирамар филм („Дзифт“,“LOVE.NET”, „Вездесъщият“) е продуцент от българска страна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !