Документалният филм „В огледалото” с премиера днес

ОFFNews Последна промяна на 22 март 2016 в 16:32 2641 0

Кадър от филма.

Новият авторски документален филм на Юлия Кънчева „В огледалото” ще бъде показан премиерно на 22 март  в Дома на киното от 18:00 часа.

„Огледалото” е като многоцветен калейдоскоп на цялото общество – бизнес дами, абитуриенти, журналисти, клошари, бивши депутати, бежанци... – всички сме там, с естественото човешко желание за промяна и красота. Филмът е трагикомичен пъзел от лични изповеди в огледалата на фризьорски салон”, споделя режисьорката.

Кинотворбата е разказ за случващото се в обикновен фризьорски салон в София, където като при психоаналитик клиентите споделят натрупаните във времето проблеми, страхове и надежди. Съществува научна хипотеза, според която човешката коса носи следите от предишния опит и минало, и когато хората искат да се освободят от нещо, най-вече от горчивите спомени, емоции и разочарования, те просто драматично променят прическата си.

Юлия Кънчева е завършила кинорежисура в НАТФИЗ. Доцент е в НБУ – Департамент „Кино, реклама и шоубизнес”. Автор и режисьор на 17 документални филма, две ТВ постановки, една игрално-документална новела, един ТВ игрален филм, няколко ТВ предавания за БНТ.

Автор е също и на едноактна пиеса и два сценария за игрални филми. Създадените от нея кинотворби ѝ носят международно признание и много престижни награди. Няколко пъти Юлия Кънчева е член на международното жури за документални филми на фестивала "PRIX EVROPA" в Барселона и Берлин. Творчеството й е представяно като специално събитие в Музея на жените в изкуството във Вашингтон, Д.С. – 2002 година и в Културния център на България в Берлин – 2009 и 2011 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови