Ексклузивно Облекчаване на мерките: Отварят езиковите школи, пускат публика по стадионите

Ден на София: Какви събития предстоят в празничния следобед

ОFFNews Последна промяна на 17 септември 2019 в 14:30 1914 0

На 17 септември отдаваме почит към мъчениците Вяра, Надежда и Любов и майка им София, почит към добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.
С решение на Столичния общински съвет от 25 март 1992 г. денят е обявен за празник на града.

Регионалният исторически музей – София открива днес постоянната археологическа експозиция „Антична Сердика” в Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика” – в закритото археологическо ниво под бул. „Княгиня Мария-Луиза” № 2. На площ от 6 хиляди кв. м са експонирани останки от шест улици, две раннохристиянски базилики, терми и пет сгради с жилищни и производствено-търговски функции. Съпътстващата програма включва детски образователни ателиета и изложба с фотографии от процеса на археологическите проучвания.

От 17:00 ч. в парка „Заимов” ще се проведат празничен танцов спектакъл и карнавално шествие.

В 17:30 ч. пред Народния театър „Иван Вазов“ започва концерт на Софийския духов оркестър.

От 18:30 ч. в Народния театър „Иван Вазов” ще бъдат връчени Наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата. Носител на тазгодишната Специална награда за изключителни постижения и принос в националната култура е примата на българската музика Лили Иванова. БНТ1 ще излъчи церемонията по награждаването от 22:00 часа.

В 20:30 ч. на площад „Княз Александър I” започва грандиозен аудио-визуален пърформанс и 3D мапинг „Градски вибрации 140 ВРМ (140 удара в минута)”, организиран от Столична община и Фондация „Културни перспективи” в партньорство с Министерство на образованието и науката. 

Зоологическата градина, парк-музей "Врана" и Софийската градска художествена галерия са с безплатен вход днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови