Дългоочакваният албум на Теодосий Спасов и Иван Шопов InFusion вече е на пазара

Зарина Василева 27 ноември 2018 в 15:12 1982 0

Дългоочакваното представяне на най-новия общ албум на Теодосий Спасов и Иван Шопов InFusion се състоя преди дни в препълнената зала на Пространство 108.

Неповторимият тандем на иконичния за българския джаз виртуоз на кавала Теодосий Спасов и майсторът на електронния звук Иван Шопов отведе екзалтираната публика на вълнуващо иструментално пътешествие към далечни светове и континенти, през разнородни музикални традиции, трудно поддаващи се на жанрови определения, но стъпили върху фундамента на етно джаза и българските фолклорни мотиви.

С изпълнението на живо на всички 10 трака от албума InFusion двамата музиканти подариха на около 500 нетърпеливи да ги чуят фенове едно космическо преживяване - вливане между звук и емоция, визия и атмосфера, композиция и импровизация, един своеобразен празник на сетивата, който стана факт и благодарение на гостуващите артисти - талантливият пианист Димитър Бодуров и дамите от вокална група Авигея, чиито гласовете накараха публиката буквално да настръхне.

За незабравимото сетивно преживяване допринесе и специално разработена за албума InFusion визуална среда, дело на артиста Лора Шопова. Въздействащите видео-импресии, генерирани на базата на звука, създадоха една атрактивна мултисетивна атмосфера и превърнаха столичното Пространство 108 в същинска приказка, на която присъстващите просто не можеха да се наситят - твърдение подкрепено от факта, че музикантите бяха извикани на бис от нестихващи аплодисменти.

Една от най-хубавите новини за колекционерите е, че в началото на 2019 г. InFusion ще излезе и на 180-грамов бял винил. Оригиналната визуална идентичност и на двата продукта са дело на вещите майстори от Fontfabric.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови