Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Да открехнем прозореца на Габровския театър

OFFNews Последна промяна на 28 август 2020 в 09:49 1805 0

„Да открехнем прозореца“ е името на последния проект, който Габровският драматичен театър реализира с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура. Проектът е част от съпътстващите събития, с които ДТ „Рачо Стоянов“ ще отбележи 75 години от създаването си през октомври тази година.

С помощта на съвременните технологии и дигиталните изкуства екипът на театъра ще разкаже историята на културната институция в града. Холограмна инсталация, изградена от фотографа Емил Михов и Box Vision, ще припомни за знакови постановки, режисьори и актьори, оставили своя отпечатък в габровската трупа през годините. Тя се намира на входа и фасадните прозорци на ДТ „Рачо Стоянов“, който се помещава в сградата на НЧ „Априлов-Палаузов - 1861“. Различни холограмни проекции периодично ще се сменят, като ще представят отделни моменти от театралния живот в Габрово. Инсталацията ще бъде изложена до 15 ноември 2020 г.

Общата стойност на проекта е 14 290 лв., а средствата, предоставени по Програма Култура на Община Габрово, са 10 000 лв.

През 2020 г. Габрово чества 160 години от обявяването си за град. В контекста на тази годишнина заедно с развиването на градската среда се откроява развитието на културния живот. Габрово предоставя възможности за творчески инициативи и създаване на съвременни културни продукти, а жителите му знаят как да се грижат за опазването и съхранението на културното си наследство. Част от него са артистите, живели и творили в града на хумора и сатирата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови