Броени дни ни делят от седмото издание на А to JazZ (програма)

На 7, 8 и 9 юли Южен парк 2 посреща хиляди хора, които ще споделят магията на джаза за седма поредна година

ОFFNews Последна промяна на 04 юли 2017 в 11:53 4272 0

На 7, 8 и 9 юли в Южен парк 2 ще посрещнем едни от най-добрите световни и български джазмени. Фестивалната програма ще бъде открита в 18:00 часа, а след края на концертите на хедлайнерите, емоцията A to JazZ ще се пренесе на джем сешъните в бар Caché, на метри от парка.

В петък А to JazZ ще стартира с дебюта на Биг Бенда към Катедра "Поп и джаз изкуство" под ръководството на един водещите джаз изпълнители в България – Михаил Йосифов. Веднага след тях, в 19:00 часа, на сцената ще се качи испанският оркестър Mastretta, а в 20:00 часа ще се насладим на най-красивите ромски песни с джаз аранжименти. Вечерта ще завърши с хедлайнерите Dirty Loops, които точно в 21:00 часа ще ни завладеят с музиката си по начин, по който никой не го е правил досега.

Втората фестивална вечер ще ни запознае с младата фънк и фюжън група от Австрия FunkXpress, която ще направи своя дебют на сцената на A to JazZ точно в 18:00 часа. Фънк вълната ще бъде поета от Ангел Ковачев, който ще представи заедно с бандата си своята авторска музика в 19:00 часа. Веднага след това Jazzanitza ще ни изненадат с комбинация от съвременен джаз и българска народна музика, а в 21:00 часа посрещаме хедлайнера с пет награди Грами – Robert Glasper Experiment.

Третият последен ден от A to JazZ ще започне с модерен джаз на високо европейско ниво в изпълнение на формацията Uvira/Bruno/Hafizi.

В 19:00 часа свежото попълнение на българската сцена Дороти Такев ще ни поднесе палитра от музикални стилове, последвана от словашкия квартет на Lukas Oravec, които ще споделят музиката си с публиката на A to JazZ в 20:00 часа.

Финалът ще бъде поставен от неуморната енергия и величие на една от най-значимите фигури на световната джаз сцена – Кристиан Макбрайд, който ще представи своя нов проект New Jawn.

Във фестивалната програма са включени още детската образователна програма A to JazZ KIDS, посветена на най-малките почитатели на музиката в събота и неделя от 10:30 ч. В рамките на фестивалната зона ще ви очакват още пъстър арт-базар, специален A to JazZ & Rush щанд с официален мърчандайз, както и разнообразие от напитки и храни, които вече могат да бъдат поръчани бързо и лесно, докато се наслаждавате на любимия си фестивал.

Повече информация, детайли и новини около фестивала следете в сайта на фестивала и Фейсбук страницата на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови