Битката започна: Коя родна банда ще свири на Wacken Open Air 2017

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2017 в 10:11 3730 0

За трета поредна година българска банда ще има възможността да се качи на най-престижната метъл сцена в света. Организаторите от BGTSC съобщиха, че конкурсът Metal Battle се завръща, а записванията вече са започнали.

Финалите ще са тридневни и ще се проведат в края на май или началото на юни. 24 групи ще мерят сили, а имената им ще научим до 30 март.

От 6 февруари до 10 март започва набирането и подбора на желаещите да представят родната сцена на най-авторитетния форум за метъл музика в света.

Условията за участие и тази година са:
– Групата трябва да е от България;
– Музиката с която групите кандидатстват, трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими
– Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
– Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
– Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни.

Ако отговаряте на горните условия не по-късно от 10 март изпратете на MetalBattleBG@bgtsc.eu (няма значение с главни или не) като прикачени файлове:
1. В мр3 формат 4 до 6 песни
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да допълнителни лога и надписи по нея;
3. Биография на групата в .txt или word формат;
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;
5. Български финали – Май/началото на Юни

В конкурса не могат да само участват миналогодишните победители - LIEVEIL.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената.

На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети. Групите ще бъдат оценявани от жури, чиито състав ще бъде представен в деня на откриването.

Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.

По традиция международния финал се провежда на WET Stage, а от 4 години и на Headbanger’s Stage на W: O: A, а в него взимат участие само 30 от всички вече над 50 държави.

Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия тематичен фестивал в света и да й представят какво е състоянието на метъл сцената в родната им страна.

В предишните години международното жури (по един съдия от над 50-те участващи държави) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5” и групите вече се награждават с материални и парични награди.

Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще.

В специалните зони по време на престоя си на W:O:A групите могат да се срещнат с журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови