Battleme от „Синове на анархията“ с концерт в София тази неделя

OFFNews 29 октомври 2016 в 14:27 6509 0

Американската рок банда Battleme пристига за първи път в България тази неделя, 30 октомври. Групата идва по покана на столичния клуб "Терминал 1", а подгряваща банда ще е Macrophone.

Battleme са познати на аудиторията най-вече благодарение на световноизвестната продукция „Синове на анархията“. За първи път ги чуваме именно с парчето им „Burn This Town”, което е и саундракът към финалния епизод от втория сезон на сериала.

През 2010 година фронтменът на Lions, Мат Дреник, превръща мазето си в Портланд, Орегон, в студио, където се фокусира върху работата по новия си проект. След усърдна работа Дреник избира 10 от общо 40 нови демо-песни, които включва в първия едноименен албум на бандата – „Battlemе“. Още няколко песни на групата се появяват в третия сезон на сериала „Sons of Anarchy“, включително и кавър версия на “Hey Hey, My My” на Нийл Янг.

През годините бандата жъне редица успехи. Видеото към парчето „Touch” се появява в ефира на MTV. По същото време Battleme свири на фестивали като "Music Fest NW", "South by Southwest", "Lobster Fest" и други. Парчето „Lights“, в колаборация с Bob Thiele, е избрано в класацията на „10-те най-добри парчета на седмицата“ от списание "Esquire". През следващата година Дреник подписва с нов лейбъл – "El Camino", и резултатът е вторият студиен албум на бандата. С него те получават високо признание от медии като "Magnet", "USA Today" и "American Songwriter".

През октомври 2015 година сп. "Billboard" излъчва парчето „Shake, Shake”, което е част от следващият им проект “Habitual Love Songs“. Само месец по-късно песента влиза в листата на престижната сиатълска радиостанция KEXP като“Песен на деня“. Албумът излиза през януари 2016 г.

На 30 октомври "Терминал 1" ще отвори врати в 20:00 ч., концертната програма започва в 21:00 ч. с 40-минутен сет на Macrophone. Американците излизат на сцената в 22:00 ч.

Билетите за концерта вече се предлагат в мрежата на "Eventim" на цени от 17 лв. на предварителна продажба и 20 лв. на самата дата и на място. Каси – щандовете на Ëventim на ул. "6-ти септември" и в "The Mall", "Office 1 Superstore", OMV, "Orange Center", Orange.bg, "Usit Colours", Билетен център-НДК, "Строежа", Български пощи, "Вастелс България", каса "Арена Армеец", "Технополис", "Duende Travel София", книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови