Българските представители на Детската Евровизия вече са в Париж

За първи път зрителите в България ще могат да гласуват за българските участници

OFFNews Последна промяна на 14 декември 2021 в 12:48 1492 0

Снимка БНТ

Българските представители на „Детска Евровизия“ 2021 Дени и Марти са вече в Париж, където на 19 декември ще се проведе големият финал на конкурса.

Шоуто ще бъде излъчено на живо по БНТ 1 тази неделя от 17:00 часа. Първата репетиция на Дени и Марти на сцената ще е в сряда.

„Много съм щастлив, че сме в Париж. Вече се запознахме с децата, които ще представят Албания и Казахстан на конкурса“, споделя Мартин, а Денислава допълва: „Нямам търпение да се качим на сцената. Подготвили сме много изненади и ще сме благодарни да ни подкрепяте.“

За първи път зрителите в България ще могат да гласуват за българските участници. Онлайн вотът започва в петък, 17 декември, на официалния сайт на конкурса junioreurovision.tv.

Денислава и Мартин са част от вокално студио „Сарандев“ в Добрич и са едни от най-отличаването млади певци от града. Като дует се изявяват заедно на сцена от 2017 г. под ръководството на воклания педагог Елена Карабельова.

Автори на музиката и на английската версия на текста на „The Voice of Love“ („Гласът на любовта“) са Васил Гарванлиев, Давор Йордановдки и Весна Малинова от Северна Македония. Българската версия на песента е написана от Стан Стефанов.

19-ото издание на конкурса „Детска Евровизия” ще се проведе на 19-ти декември в Париж и в него ще участват 19 страни. Българското участие в конкурса се осъществява като партньорство между Българска национална телевизия, Лигна Студиос и подкрепата на Община Добрич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови