Българския оперен мюзикъл ''Калас и Онасис'' ще гледаме в НДК

Представлението е част от ''Новогодишен музикален фестивал''

OFFNews 27 ноември 2023 в 16:00 1418 0

''Калас и Онасис''

Снимка Монте мюзик

''Калас и Онасис''

Операта-мюзикъл „Калас и Онасис“ пресъздава живота на Мария Калас и Аристотел Онасис, чийто фатален сблъсък за пръв път се представя на сцена. На 13 декември продукцията пристига в зала 1 на НДК като част от програмата на „Новогодишен музикален фестивал“, разказват от „Монте мюзик“.

В спектакъла като в древногръцка трагедия се редуват любовта, триумфът, тъгата, предателството и метаморфозите по пътя на божественото сопрано и арогантния милиардер, пише още в анотацията към представлението. Сюжетът започва с ранните им години, преминава през израстването на Мария Калас до най-великата певица на всички времена, срещата ѝ с Аристо, кулминацията на тяхната любов, трагичния край и разбитото ѝ сърце. На сцената присъстват Джаки Кенеди, принц Рение Монакски и дори Уинстън Чърчил.

В ролите на Калас и Онасис са Ева Перчемлиева и Мариос Андреу, които впечатляват и с поразителна визуална прилика с героите си, коментират от „Монте мюзик“. Яхтата на любовта им се носи в море от музикални стилове, а в хореографията на Анна Пампулова присъстват елементи от танго и традиционни гръцки танци. Костюмите са на Ася Стоименова. Режисьорът Петко Бонев изважда най-дълбокото от образите на героите и казва, че двете основни роли „наистина са чудовищни“. Страцимир Павлов е диригент-постановчик на продукцията.

Композитор на спектакъла е Христос Папагеоргиу, който живее и твори в Ню Йорк. Той съчетава сиртаки, джаз, класически оперни арии и типично мюзикълно звучене. Развива сюжета и музиката на две нива – оперната сцена и извън нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика