България отново ще има представител на най-големия метъл фест в света

OFFNews Последна промяна на 02 април 2018 в 14:42 1326 0

От днес, 2 април, започва набирането и подбора на желаещите да представят тази година родната сцена на най-авторитетния форум за метъл музика в света – фестивалът Wacken Open Air в Германия.

Условията за участие в конкурса и след това за участие на фестивала са както следва:

– Групата трябва да е от България;

– Музиката с която групите кандидатстват трябва да е авторска;

– Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;

– Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;

– Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни.

Ако отговаряте на горните условия не по-късно от 22 април изпратете имейл на MetalBattleBG@bgtsc.eu (няма значение с главни или не) като прикачени файлове:

1. В мр3 формат 4 до 6 песни;

2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да допълнителни лога и надписи по нея;

3. Биография на групата;

4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;

5. Български финали – началото на Юни

В конкурса не могат да само участват миналогодишните победители - OPHAN. Националния финал ще се проведе в самото начало на месец юни, а имената на родните финалисти ще научим не по-късно от 14 май.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването. Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.

Международния финал се провежда на WET Stage и на Headbanger’s Stage през първите дни на W: O: A, а в него взимат участие само 30 от всички над 50 държави членки на този форум. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най¬-големия тематичен фестивал в света. В предишните години, международното жури (по един съдия от над 50-те участващи държави) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5” и групите вече се награждават с материални и парични награди. Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще. В специалните зони по време на престоя си на W:O:A групите могат да се срещнат с журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.

За запитвания: MetalBattleBG@bgtsc.eu


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови