Аполония 2019: Лилия Абаджиева играе в собствения си спектакъл 'Защото на мама така ѝ харесва'

OFFNews Последна промяна на 27 август 2019 в 17:03 3126 0

Спектакълът "Защото на мама така ѝ харесва" безспорно е едно от най-зрелищните театрални събития за последната година. Представлението се играе на сцената на Театър "Възраждане" и се радва на нестихващ интерес. Затова и селектирането му за Аполония 2019 не бе изненадващо.

Изненадата обаче е друга - Лилия Абаджиева сменя ролите съвсем буквално и слиза от режисьорския си стол, за да участва в собствения си спектакъл.

Пиесата "Защото на мама така ѝ харесва" през една преувеличена, комедийна оптика ни дава да разберем, че мнимият ни живот ни отдалечава от същностния или от този, който копнеем да имаме.

В аристократичната къща на фамилия Джанутри в Бергамо семейството се е събра всеки месец, за да почете паметта на Салваторе, най-малкия син на госпожа Мария. Непрежалила загубата на единия от синовете си, Мария (Мариана Жикич) като по неписан закон събира останалите си деца на вечеря, за да си спомнят за загиналия при катастрофа Салваторе (Боян Младенов). Всички от фамилия Джантури спазват правилото, защото… на мама така ѝ харесва. Но идва тайнствен непознат, който разкрива лъжата, в която живеят всички.

"Важно ли е изобщо дали сме истински или копия? Не плачем ли, не се ли смеем по същия начин като онези, които бихме искали да бъдем? Нима звездите ще достигнете и не e ли все едно дали обичате или лъжи изричате?", са само част от въпросите, които Лилия Абаджиева поставя. 

"Щастлив съм, че Лилия Абаджиева режисира моя творба!" - това сподели авторът на пиесата Жолт Пожгаи, след като беше зрител на представлението в Театър Възраждане. 

Щастливци са и всички, които ще гледат Лилия Абаджиева под режисурата на Лилия Абаджиева на 4 септември, 18.30 часа, Читалище Отец Паисий, Созопол. Билети тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови