Ансамбъл 'Чинари' представя 'Магията на танца' в открито море в Деня на независимостта

ОFFNews Последна промяна на 20 септември 2019 в 17:25 2407 0

За първи път ансамбъл „Чинари“ ще представи богатството и красотата на българския фолклор в открито море. Спектакълът на 22 септември е част от специална българска програма на борда на един от най-големите круизни кораби в Европа Costa Diadema, известен като Кралицата на Средиземно море. Петхилядната публика по вода ще може първа да види предпремиерно фрагменти от авторската музикално-танцова импресия „Магията на танца“, която ще бъде представена във вдъхновяващо нов завършен вид на 12 декември в зала 1 на НДК.

„Магията на танца“ е първият сред авторските спектакли на ансамбъл „Чинари“, показващи българския фолклор през призмата на съвремието. Тази смела крачка на хореографа и режисьор на „Чинари“ Асен Павлов в годината на 15-годишнината на трупата поставя началото на нова „епоха“ за първия независим танцов ансамбъл у нас. Днес 11 години по-късно музикално-танцовият спектакъл - импресия и темите, вплетени в него, са още по-актуални, а интересът към нетрадиционния прочит на българския фолклор не спира да привлича вниманието и на публиката, и на хората, за които българското народно творчество е извор на вдъхновение.

Още една изненада готви на 22 септември за своите почитатели ансамбъл „Чинари“. Тогава трио „Булгарина“ в лицето на ангелските гласове Любомира Павлова, Радостина Николова и Деница Дончева ще представи в Youtube канала Bulgarina видеото към новата си песен „Химера“, която също ще бъде част от „Магията на танца“ на 12 декември в зала 1 на НДК.

Билетите за спектакъла „Магията на танца“, на цени от 20 до 40 лева, са в продажба на касите на НДК и в www.Ticketportal.bg, а само до 18 октомври можете да си изберете най-добрите места с отстъпка 5 лева от редовната цена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови