Алла Пугачова и Максим Галкин са избягали в Израел

OFFNews 24 март 2022 в 16:42 13622 0

Владимир Путин, Алла Пугачова

Снимка Getty Images

Руският президент Владимир Путин поздравява поп певицата Алла Пугачова на церемония по връчване на награди. Москва, 22 декември 2014 г.

Една от най-успешните руски певици Алла Пугачова и съпругът ù, телевизионният водещ Максим Галкин, са избягали в Израел, съобщава израелският в. Haaretz днес.

Това е поредният случай на бягство на представител на руската развлекателна индустрия, откакто Русия нападна Украйна. Войната започна точно преди месец, на 24 февруари.

72-годишната Пугачова и 45-годишният комедиант и тв водещ Галкин пристигнаха в Израел с двете си деца, но не е ясно дали възнамеряват да останат в страната за постоянно, допълва изданието.

Пугачова, чиито над 500 песни са преведени на няколко езика, включително руски, английски и иврит, е смятана за най-успешната съветска изпълнителка в целия бивш Съветски съюз.

През 1991 г. тя е удостоена със званието "Народен артист на СССР" - най-високото отличие, присъждано на музикален артист в държавата, а през 1995 г. става лауреат на Държавната награда на Руската федерация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови