Александрина Пендачанска отбелязва 30 г. на сцената с грандиозен концерт-спектакъл

ОFFNews 16 януари 2018 в 12:15 3054 0

Мултимедиен концерт-спектакъл „Това съм аз“ и музикален празник за всички почитатели на оперното изкуство ще поднесе световноизвестното българско сопрано Александрина Пендачанска на 2 април от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

Събитието ще отбележи 30-годишния творчески път на певицата, започнал от сцената на зала 1 през 1988 година, който включва над 70 роли от предкласиката (Попея, Агрипина) до музиката на 20-ти век (Саломе, Кризотемис), от Белканто и Верди (Семирамида, Ермионе, Сомнамбула, Елизабет II, Луиза Милер, Еболи) до Бетховен (Фиделио) и Вагнер (Кундри), от колоратурен сопран (Царицата на нощта) до мецосопран (Кармен).

С гастроли на най-големите световни музикални сцени, с изпълнения под палката на най-признатите диригенти на своето време, с високо оценени записи на Моцартовите опери на Рене Якобс за Хармония Мунди, наградени с множество награди, сред които BBC Music Magazine Award, Gramophone's Editor Choice, две номинации за Грами за най-добър класически албум и най-добър оперен запис Александрина Пендачанска е безспорно един от най-признатите гласове на своето съвремие.

На сцената на НДК Пендачанска ще си партнира с оркестъра на Пловдивската държавна опера под диригентството на Мартин Пантелеев, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли в репертоара й.

През 2015 г. оперна дива направи забележително дългоочакваното си завръщане в зала 1 на НДК, давайки официален старт на 29-ото издание на Новогодишния музикален фестивал (НМФ). Ценителите на оперното изкуство преживяха изключителен концерт под диригентството на Сперанца Скапучи от Италия и съпровода на оркестъра на Държавна опера – Пловдив.

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център на цените от 25, 35, 45, 55, 65, 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови