Алек Болдуин, убил операторка на терен, съди четирима души от екипа, отговорни за оръжието

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2022 в 22:10 3072 0

Алекс Болдуин със семейството си на 31.10.2022

Снимка Getty Images

Алекс Болдуин със семейството си на 31.10.2022

Американският актьор и продуцент Алек Болдуин заведе дело срещу четирима души от снимачния екип на филма "Rust" (Ръжда), по време на работа по който случайно застреля операторката Халина Хъчинс, съобщи Ройтерс.

Насрещният иск е подаден в лосанджелиски съд в отговор на дело, в което друг човек от екипа е посочил Болдуин и останалите като ответници.

Болдуин посочва в иска си Хана Гутиерес-Рид, която е отговаряла за оръжията на снимачната площадка, отговарящата за реквизита Сара Закри, доставчикът на реквизит Сет Кени и първия асистент-режисьор Дейвид Холс. Именно той е дал пистолета на Болдуин онзи ден, като го уверил, че е безопасен.

Преди това актьорът заведе и дело срещу продуцентите на филма с аргумента, че отговорността за безопасността на огнестрелните оръжия не е негова.

През октомври 2021 г., по време на репетиция на снимачната площадка на "Rust", Болдуин, който е копродуцент на филма, стреля с оръжие, което се оказа заредено с бойни патрони, а не с халосни. В резултат на това бяха ранени операторката Халина Хъчинс и режисьорът Джоел Соуза. Режисьорът беше изписан от болницата няколко часа по-късно, но лекарите не успяха да спасят операторката.

След това семейство Хъчинс заведе дело за непредумишлено убийство срещу Болдуин и другите продуценти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови