Акустичен концерт за виолончело и акордеон „Belgaria Duo” ще звучи в „Перото“

Събитието ще постави началото на серията „Перото by night”.

ОFFNews 06 март 2017 в 15:52 3761 0

Нетрадиционен акустичен концерт за виолончело и акордеон „Belgaria Duo“ ще звучи в Литературен клуб „Перото” на 11 март от 21:00 часа.

Нашумелият дует от млади музиканти Магдалена Петрович (виолончело) и Robbrecht Van Cauwenberghe (акордеон) разбива всички клишета с модерното си звучене, като този път за концерта си в „Перото” дуото ще изпълни „Libertango“ и „Oblivion“ на Астор Пиацола за чело и акордеон както и части от А. Аренски. Специална изненада за публиката ще бъде изпълнението на песента „Катерино моме“.

Двамата се срещат на сцената през 2014 г. и от тогава участват в множество общи проекти. Тя е родена в Сърбия, но израства в България. Учи музика и драма в Лондон (Guildhall school of Music and Drama), после завършва Кралската консерватория в Хага и Националната музикална академия в София. Той учи музика в Академията за музика и танц „Emiel Hullebroek“ в Гент. Възпитаник е на „Школата за млади таланти“ където бива обучаван от An Raskin. Въпреки младата си възраст Robbrecht вече е свързан с няколко музикални академии (Brussels, Leuven, Ninove) и местните консерватории (Bruges, Mechelen) като преподавател по акордеон.

Билети за концерта „Belgaria Duo“ можете да закупите онлайн от Ticketportal на цени от 10 лв., 8 лв. и 7 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови