Акустичен концерт отбелязва 30 години от излизането на албума ''Nevermind'' на Нирвана

OFFNews 16 септември 2021 в 19:41 1513 0

30 години от излизането на бял свят на албума “Nevermind”, с който Nirvana промениха из основи цялата музикална индустрия ще бъдат отбелязани с акустичен концерт в столичния клуб “Rock’n’Rolla” на 23.09 (четвъртък).

Сетлистът ще включва и иконични банди от популярното в Щатите и отвъд океана в началото на 90-те “гръндж” (“grunge”) течение като Pearl Jam, Alice in Chains, Soundgarden, Temple of the dog и Stone Temple Pilots, съобщиха организаторите.

Музикалното събитие има амбициите да се превърне и в своеобразен опит за обхващане и почит към цялото развитие на гръндж сцената. Поради тази причина в сетлиста ще бъдат включени банди, които са повлияли на (например Pixies), и които са повлияни (например Staind) от тази сцена. Ако приемем, че 90-те са десетилетието на грънджа и алтернативната рок музика, няма да как да пропуснем факта, че, за разлика от предходното десетилетие, известно с изключителните си хеви, спийд и траш ритми и режещи китарни сола, през 90-те на мода стават, така наречените, “unplugged” или “акустични” концерти, организирани от MTV. Поради тази причина и песните, които ще бъдат представени, ще бъдат изпълнени в техните оригинални “unplugged” варианти.

Изпълнители ще са:

Мартин Боев - вокали
Николай Крумов - китари и беквокали
Василен Василев - соло китара
Денис Костов - бас китара
Калоян Георгиев - барабани

Като гост ще се присъедини певицата Деница Георгиева, участвала в телевизионното музикално шоу “Music Idol” 2 и проектите Koka Mass Jazz и Bluba Lu.

Концертът започва в 20.00 часа и ще продължи то 23.00 на 23.09 в клуб “Rock’n’Rolla” ,намиращ се на ул. “Граф Игнатиев” в столицата, а входът ще бъде 8 лв.

Ето и линк към страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/564363857941904

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови