Актьорът Джерард Бътлър VS Ню Бояна Филмс в дело за 10 милиона долара

Звездата от ''300'' и ''Код Олимп'' бил ощетен от компанията

OFFNews 02 август 2021 в 16:47 8840 0

Иск във Върховния съд в Лос Анджелис срещу компаниите „Ню Имидж“ и „Милениум Медия“ е завел холивудският актьор Джерард Бътлър.

Новината бе съобщена от специализираното издание "Холивуд рипортър". Претенциите на Бътлър са за дължими 10 000 000 долара от приходите на екшъна "Код: Олимп", заснет в София през 2012 г. Касовият филм имаше приходи, които надхвърлиха сумата от 170 милиона долара. 

Звездата твърди, че до ден днешен продуцентите не са му изплатили нищо от нетната печалба на филма.

Припомняме, че "Код Олимп" разказва за покушение срещу американския президент. Филмът имаше и няколко продължения -"Код: Лондон" и "Код: Ангелът".

Бътлър изтъква още, че продуцентите са в спор с Гилдията на американските режисьори за изплащането на пенсионни задължения. В документите по делото се обръща внимание и на схемата за укриване на приходи – според актьора „Милениум“ и „Ню Имидж“ се договарят с дистрибуторите, за да не се отчитат всички брутни приходи от едно заглавие, което е в ущърб на актьорите и тяхното заплащане на процент.

"Милениум медия" все още нямат коментар по темата, пише изданието "Холивуд рипортър".

Новината идва буквално няколко дни, след като на нарочна пресконференция в "Ню Бояна" представители на българското правителство, сред които министърът на културата Велислав Минеков, съобщиха, че са приети промени в Закона за филмовата индустрия, според които държавата ще възстановява до 25% от разходите при производство на филми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика