31 г. след смъртта на Фреди Меркюри Queen излезе нова песен с неговия глас

Венци Мицов 14 октомври 2022 в 13:01 8134 2

Queen

Снимка Youtube кадър

Queen

13 октомври е на път да се превърне в една от значимите музикални дати на музикалната 2022 година.

Тази дата бе избрана от арт рок легендите Queen, за да пуснат в медиите и в интернет своята нова песен Face It Alone.

Всъщност песента не е нова. Тя е на цели 34 години и е една от песните, които биват записани донякъде, но не влизат в албума на бандата „Miracle“ от 1988 г. За съществуването на подобен архивен студиен запис намекнаха Брайън Мей и Роджър Тейлър още през лятото на тази година по време на интервю за Би Би Си.

Face It Alone първоначално е записан по време на звукозаписните сесии на групата през 1988 г. В тази сесия групата записва около 30 песни, много от които никога не са били издавани. Сега групата се е върнала към наследството си и така е открила парчето.

„Бяхме забравили за тази песен - признава Роджър Тейлър. - Но ето го това малко бижу. Страхотно е, истинско откритие. Това е много страстно парче."

Сингълът ще бъде първата нова песен с участието на Фреди Меркюри, издадена от над осем години. В албума "Queen Forever" от 2014 г. групата включва три нечувани досега песни с Фреди, включително Let Me in Your Heart Again, Love Kills и There Must Be More to Life Than This.

Новата стара песен на Queen се радва на огромен интерес и към момента вече има над 2 милиона гледания в Youtube канала на Queen.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8959

2

Станчо Панса

14.10 2022 в 13:31

Венци, остаряваме по-бързо, отколкото си мислиш. 31 години са вече...

-480

1

Октим

14.10 2022 в 13:15

Една от малкото групи, от които всяко едно парче се превръщаше във вечен хит! Благодарение до 80 процента на Фреди (Бог да го прости), който беше гений във всяко музикално отношение!
 
X

Да помогнем на украинските деца!