'Палецът на свободата': Първа книга от пътешестващия на пълно работно време Вълшебен керван

OFFNews 18 ноември 2020 в 10:03 2684 0

Пътешествениците на пълен работен ден Маги и Цветин Шущаркови (Вълшебен Керван), завършиха първата си книга. „Палецът на свободата“ е едно сурово, преоткриващо света, пътешествие от Европа към Индия по сухоземни, отдавна забравени пътища.

Това е книга, която ви кара да пресъхнете от жажда в иранските пустини, да настръхнете от ужас в сепаратистките региони на южен Пакистан, докато ви ескортира военна полиция, да онемеете пред извънземната красота на Каракорум, докато стопирате по най-страшния планински път на земята, да се изгубите сред тантрични будистки манастири в Хималаите и да преоткриете дълбините на мистична Индия.

Как двама пътешественици се спасяват в едни от най-опасните терористични зони на земята? Какво научава човек след осем месеца без покрив над главата, докато пътува на автостоп през Азия? Как културата на Близкия Изток и Индия могат да променят вътрешния ви свят необратимо? Какво е да живееш в храмове и сред мистици, да спиш до тигри и слонове в джунглата и да вървиш два месеца без GPS на 4000 метра надморска височина?

Всички тези отговори ще получите от Вълшебния Керван, докато странствате с тях в търсене на едно по-дълбоко разбиране на религията, културата и историята на Индийския субконтинент.

Книгата може да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови