Анна Заркова с нова книга за безнаказаността на престъпниците у нас

"Българската мафия, както я видях" излиза по книжарниците идния понеделник

OFFNews 15 октомври 2018 в 09:25 6319 0

Най-новата книга на Анна Заркова „Българската мафия, както я видях“ е естествено продължение на книгите й „Изгаряне“ и „Големите убийства“.

Творбата представлява ретроспекция на случващото се в правораздавателната система на страната през последните 30 години до наши дни. Тази ретроспекция се основава на събирания в продължение на десетилетия материал от журналистката, на нейни предишни книги, публикации, както и на други публични източници по големите криминални случаи в страната.

В книгата говорят прокурори, съдии, народни представители, „сиви кардинали“, обикновени хора и... престъпници.

Изводите остават за читателя, но ако трябва да се обобщи с една дума натрупания публицистичен матирал в книгата, то тази дума би била „безнаказаност“. Безнаказаност за извършени престъпления, независимо дали са класически криминални престъпления, каквото е покушението и срещу самата Заркова, или престъпления на „белите якички“, ощетили и ощетяващи милиони българи през годините.

Съвременните българи са свидетели на описваното в „Българската мафия, каквато я видях“. Историята обаче бързо се забравя от всички нас, новите криминални случаи се трупат и захлупват предишните. Достойнството на тази книга е, че припомня всичко случило се и неусетно свързва хора и събития помежду им. Спойката, която през десетилетията, се е случила между криминалния свят и този на белите якички, Анна Заркова нарича „мафия“. Мафията, така, както тя е видяла през погледа на журналиста.

Книгата „Българската мафия, както я видях“ е отпечатана от издателска къща "Авлига". Предговорът е на друг известен журналист - Никола Кицевски. Творбата на Анна Заркова може да бъде поръчана онлайн след 17 октомври, а по книжарниците ще може да се намери от идния понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови