Временните резултати от нашите анкети за кметове и общ. съветници

OFFNews 23 октомври 2015 в 17:00 13267 2

Кандидадът на "ГЕРБ" за кмет на София Йорданка Фандъкова засега продължава да е на първо място в нашата анкета "За кого ще гласувате за кмет на София?".

От 8580 гласували 30% (или 2575 души) са подкрепили именно нея. На второ място е кандидатът на коалиция "Реформаторски блок" Вили Лилков - 19%. С над 10 процента под него е Страхил Ангелов от партия "Движение Напред България". Следват ВМРО (7%) и БСП (5%).

664 от анкетираните (или 8%) са отговорили, че няма да гласуват за кмет на столицата.

В анкетата ни "За чия листа общински съветници ще гласувате в София?" на първо място е "Реформаторски блок", който е събрал 24% от всичките 1710 гласове. На второ място е партия "Глас Народен" със 17%, а трети са "ГЕРБ" - 13%.

Във Варна за първото място в анкетата ни за кметове си опонират кандидатът на местна коалиция "Реформатори и Патриоти - решението за Варна" Чавдар Трифонов и кандидатът на партия "ГЕРБ" Иван Портних. В тази анкета са гласували 238 наши читатели, а разликата между двамата засега е 5%. Трето място по гласове се пада на "Атака", а четвърто на Анелия Клисарова, която е независим кандидат за кметския пост в морската ни столица.

В анкетата ни за кмет на град Русе са гласували повече читатели, отколкото в тази за Варна - 460. Най-много от тях (29%) са гласували за кандидат-кмета на "ГЕРБ" Пламен Стоилов. След него е Галин Ганчев (РБ) със 17%. Третото място засега е за ВМРО.

Русенци са гласували активно и в нашата анкета за общински съветници. От 539 гласували 244 (или 45%) подкрепят кандидатската листа за общински съветници на "ГЕРБ". Листата на "Реформаторски блок" е втора с 24%. На трето място, но с едва 7%, е листата на "Глас Народен".

Анкетата ни за кмет на Перник показва, че гласувалите са разединени между различните кандидати. От 354-те гласували в тази анкета 67 (19%) подкрепят кандидадът на партия "Глас Народен" София Георгиева. Така тя е на първо място, но с малка разлика зад нея (16%) е Петър Трендафилов - кандидатът на местна коалиция "Партия български социалдемократи, партия на Зелените". След него (отново с 16%, но с два гласа по-малко) е Вихрен Матев (ДЕОС). Четвърти (с 15% от гласовете) е Ерик Рангелов от БСП.

Партия "ДЕОС" е на първо място в анкетата за общински съветници за Перник. От 109 гласували 23 (21%) са избрали нейната листа. Листата на местна коалиция "Реформатори и демократи за Перник" е втора по гласове - 15%.

В анкетата "Враца - за кого ще гласувате за кмет?" най-много от гласувалите досега са избрали кандидата на "ГЕРБ" Калин Каменов. От 118-те гласували 40% (47 души) са избрали него. Второ място е за независимия кандидат Николай Иванов, а трето - за Здравко Златев (Реформаторски блок).

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!