Водещ експерт по транспорта води листата на партия МИР в Перник

OFFNews Последна промяна на 12 март 2021 в 14:15 1122 0

Проф. д-р Симеон Ананиев е водач на листата за кандидати за народни представители на партия МИР за област Перник за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Той е български учен, професор, експерт и стопански деец в сферата на транспорта. Председател е на Асоциацията на българските железопътни превозвачи и Клъстър зелен транспорт, член на УС на Българската асоциация на вещите лица и експертите, съдебен експерт в списъците на Министерство на правосъдието на България за извършване на транспортно-икономически експертизи, преподавател по спедиция, статистика и управление на транспорта във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Основните сфери, в които работи, са интегрирани транспортни системи и инфраструктура, транспортна логистика и интермодални превози.

„Народен представител означава че избраният представлява народа. Смятам че да представляваш своя народ е призвание и чест, но и че трябва да работиш за развитието и повишаване не само нивото на благосъстоянието а и на образованието, заяви проф. д-р Ананиев.

„Моите приоритети са изготвяне и реализиране на програма за интегрирането на транспорт, инфраструктура и логистика в една система, насочена към устойчив транспорт при превоза на товари и пътници. Устойчивият транспорт може да се определи като задоволяване на транспортните нужди, без да се уврежда здравето на хората и обществото, като в същото време не се създава отрицателно въздействие върху екосистемата, разнообразяване на невъзобновяемите ресурси с възобновяеми ресурси и използване на възобновяеми ресурси по-интензивно от нивата на обновяване”, уточни още проф. д-р Ананиев.

Симеон Ананиев завършва Техническия университет в София, специалност „Експлоатация на железопътния транспорт“. Има редица специализации и следдипломни квалификации, включително магистърска степен по икономика на транспортната фирма във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ и докторска степен по икономика и управление на транспорта в Университет за национално и световно стопанство.

Започва работа като технолог в БДЖ, железопътен район София от 1981 г. преминава през професионални и управленски равнища в отрасъла, преподава във ВТУ „Тодор Каблешков“. В периода 2006 – 2010 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ към Министерството на транспорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови