Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ЦИК наказа Бареков, ТВ7 и Волен за черна реклама

Нели Чолашка 14 май 2014 в 18:36 7912 9

Сидеров и Бареков ще бъдат глобени за черна реклама.

Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) състави актове за административно нарушение на Волен Сидеров, Николай Бареков и ТВ7 за черна реклама и некоректно излъчване на предизборна агитация под формата на търговска реклама, съобщиха от комисията.

Наказателните постановления ще трябва да издаде областният управител на София-град, а глобата е от 200 до 2000 лв.

Сигналът срещу Сидеров е подаден от СЕМ за агитационен клип на "Атака", излъчен по БНТ на 12 май.

В клипа се съдържа противопоставяне между евроатлантически ценности и православни християнски ценности като на страната на европейските ценности се поставят педофилията, кръвосмешението, интервенцията, а на страната на православните християнски ценности в клипа стоят традицията, семейството, вярата, установи ЦИК.

Сидеров ще бъде наказан за използване в предизборната кампания на агитационен материал, накърняващ добрите нрави.

Сигналът срещу Бареков пък е подаден от близката до сърцето на Сидеров депутатка от "Атака" Деница Гаджева по повод интервюта за вестниците "Труд" и "24 часа" със заглавия съответно „Бареков: Никога няма да продам ББЦ на Доган" и „Бареков: Проклет да съм, ако си продам партията на Доган".

Според Гаджева там са цитирани изявления на новия политик, които съдържат обидни квалификации и откровени лъжи и двете статии накърняват доброто име на водача на листата на "Атака" Волен Сидеров. 

И Бареков ще бъде наказан за накърняване на добрите нрави, както и за отправяне на политически внушения във вреда на една или друга партия или кандидат.

„ТВ Седем", представлявана от Десислава Тошева, ще отнесе глоба за излъчване в търговска реклама на телевизията на агитационен клип, с който се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия - реклама на "България без цензура" след каш за търговски съобщения. Сигналът за това нарушение е подаден от СЕМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!