Татяна Дончева: Броенето на разписките ще създаде условия за манипулация на изборите

OFFNews 03 ноември 2021 в 12:25 815 0

Събирането на разписките по време на изборите е много лесен начин за манипулиране. Това заяви Татяна Дончева, водач на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ във Варна. Според нея ако някой иска да направи манипулация на изборите, това може да се случи чрез разписките. Когато има разминаване в броя им и протоколите, това ще създаде възможности някой да си говори колко неправилни са изборите, каза Дончева.

Решението да се броят всички разписки ръчно бе взето от ЦИК и предложено от ГЕРБ.

Прави впечатление, че при предишните избори в Централната избирателна комисия ИТН са гласували с партиите на промяната, а сега са гласували с партиите на статуквото и това всъщност обърна решението на ЦИК, обяви още Татяна Дончева. Миналия път при гласуването в ЦИК компактно са гласували ГЕРБ, БСП и ДПС, а сега към тях се е присъединил и ИТН. „Това показва, че ИТН този път е „прибрана“ към тези, които държат партията. Тази формация се ръководи от тези фактори, с които партията на Слави Трифонов сега е гласувала заедно.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ е най-социалната формация и в нея има смислени и разумни хора, каза Татяна Дончева. Тя припомни, че въпреки някои разминавания, в предишния парламент депутатите от формацията са гласували единно.

Платено съдържание.

Парламентарни избори - ноември 2021 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови