Старибратов: Бетонният мост в Пловдив да не затваря за ремонт до отварянето на пробива под Централна гара

OFFNews 04 октомври 2023 в 10:55 1625 0

Старибратов

Снимка ДБ

Ивайло Старибратов

Кандидатът за кмет на ПП-ДБ в Пловдив Ивайло Старибратов заяви, че Бетонният мост, който свързва центъра на Пловдив с район "Южен", може да бъде затворен за кратко за ремонт само след отварянето на пробива под Централна гара.

"Още днес ще потърся министъра на транспорта, който е принципал на НКЖИ, и ще поискам да има бързо обсъждане на вариантите и да бъде взето съгласувано решение между Министерството на транспорта, НКЖИ и община Пловдив. В настоящото състояние на транспорта, в което са поставени пловдивчани – да не могат да се придвижат нормално заради огромния брой започнати и незавършени строителни и ремонтни дейности, затварянето на Бетонния мост ще блокира трафика в централната част на града. Мостът не може и не трябва да бъде затварян сега", е категоричен Ивайло Старибратов.

От НКЖИ съобщиха, че възнамеряват да затворят т. нар. Бетонен мост за 6 дни от 15 до 20 октомври.

Според Ивайло Старибратов процедурата за затваряне на моста за ремонтни дейности трябва задължително да бъде съгласувана с общината и да бъде намален срокът, в който мостът няма да работи. Той допълни, че с цел осигуряване на нормално придвижване на гражданите на Пловдив и добра организация на движението най-добрият вариант за временно затваряне на Бетонния мост за ремонтни дейности е след откриването на пробива под Централна гара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша