Проф. Константинов: Хакерска атака е причина да падне сайтът на ЦИК

OFFNews 25 октомври 2015 в 14:55 2604 4

Директорът на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов обясни пред Дарик, че има масирана хакерска атака към сайта на ЦИК.

В момента се прави необходимото сайтът да заработи, а страницата на фирмата вече е възстановена. От ЦИК пък обясниха, че проблемът е прекаленият трафик към сайта. Константинов коментира, че към момента избирателната активност е над 15%.

„Това е масирана атака от България и чужбина, но тя е овладяна. За щастие, тази атака няма никакво отношение към изборния резултат, ние не използваме интернет за каквото и да било в нашата система, свързано с обработка на резултатите. Информирани са службите за злонамерената атака. Това са противници на електронното гласуване и ентусиазирани хакери. Но пак повтарям - това няма никакво отношение към местните избори. Дори интернет да изчезне, дори ако мине комета и отнесе целия интернет, ние пак ще обработим резултатите. На ЦИК сайтът е в интересен режим - ту се включва, ту се изключва. Очаквам скоро да бъде стабилно включен", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков