Половината соцактив в Пловдив помни 9 септември

OFFNews 12 февруари 2017 в 17:11 4892 15

Пловдивската организация на БСП продължава да застарява и намалява. Това отчете изпълняващият длъжността председател на Столетницата в Града под тепетата Красимир Трифонов.

„В края на 2016-а, социалистите са 2984 души, а през 2015 г. са били 3159. Основните партийни организации са 158, с тринадесет по-малко в сравнение с предходната година. През 2016-а са приети 40 души. Преобладаващ дял в партията имат социалистите в пенсионна възраст, а 49% са социалистите над 70 години. Младите членове пък до 35-годишна възраст са едва 9%”, отчете Трифонов, цитиран от пресслужбата на БСП.

Според него червената партия трябвало да използва аванса, който получила с победата на президентските избори и сега трябвало да се обърне именно към хората, които гласуваха за Румен Радев и Илияна Йотова.

На днешната конференция на пловдивските социалистите посрещнаха водача на листата проф. Иво Христов изправени на крака и с бурни ръкопляскания, съобщават още от червената партия.

„По принцип смятам, че интелектуалците нямат място в политиката. Политиката е поле, в което трябва интелектуалците да критикуват. Това, с критиките съм го правил непрекъснато и ви обещавам, че ще продължа и занапред. Смятам, че критиката трябва да е мотивирана и да дава възможности за алтернативи, ако ги има. Обещавам ви, че обект на критиката ми ще бъдат и хората в БСП. Мисля да бъда себе си, нямам намерение, а и ми е късно да се променям”, казал проф. Христов, а залата започнала да го аплодира.

Според него е дошло време разделно и всеки трябва да вземе страна.

„Ако не вземеш страна, как ще погледнеш децата си? А големият проблем пред България е, че може би няма да имаме деца в следващите 25-30 години. Големият проблем на България е, че за първи път в цялата й история си задаваме съвсем обосновано питането: „Ще я има ли България?” Проблемът е в това, че българите като народ, българската история може да приключи и то в рамките на нашия живот, ако не покажем, че заслужаваме друга съдба. България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават от Терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото. Изчезва с безверието и нежеланието на нито един от нас да направи каквото и да било. Изчезва с това, че сме поставали собствената си страна да бъде движена от външни сили. Ако продължим така, ние ще сме си виновни”, каза още социологът.

По думите му сега парламентът служи като удобен гръмоотвод, през който управляващите клики в България в последните 25 години удобно изместват проблемите на хората. А по Конституция, парламентът е мястото, където трябва да се взимат решения.

„По улиците на Пловдив ме срещат много млади хора и ми казват: „Освен че хубаво говорите, хайде да направим нещо!”. И аз се обръщам към вас - хайде да направим нещо”, завърши проф. Иво Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

15

Red or Dead

13.02 2017 в 00:03

@чичи, нещо почваш да се оплиташ в различните казуси, нали се сещаш, че в случая с Нона БСП прави блестящ удар в смисъл с един куршум 2 заека, целта е да се направи алюзия с Богомил Бонев, поне аз така го “чета“.....както и да е.....добре, че поне решихме “казуса Дюран“:)))
И накрая, ако Професор Иво Христов е....“соросоид“, то Дьорд Шорош НЕ Е.....унгарски евреин, поне аз смятам така;)

Каквото и да си говорим, дотук БСП и конкретно Корнелия Нинова се справят блестящо.....всичко което ще доведе до изхвърлянето на бунището на ГРОБаджиите и шайката ЛБГТ е САМО за доброто на България, за мен причината и носителят не са от значение, важното е да стане факт...немедлено напускане на всички структури които ни докараха до тук.....вън всички монополисти....незабавно възстановяване на Южен Поток...на АЕЦ Белене.....и не на последно място......търсене на КОНКРЕТНА отговорност на всички престъпници през последните 30 год.....най-мрачният период в историята на България....

63994

12

Red or Dead

12.02 2017 в 23:23

Ако за теб Професор Иво Христов е "войнстващ посредственик“, аз не виждам смисъл изобщо да продължаваме спора, в смисъл твоето мнение е по скоро диагноза......
Не искам да ставам негов адвокат, просто човека няма нужда, а и се справя перфектно в различни ситуации в които съм го виждал;)
И тъй като съм джентълмен и толерантен човек(ти да видиш) нямам нищо против твоето мнение, единствено времето(този ЕДИНСТВЕН честен съдник) ще покаже кой е бил прав в преценките си.....
Дотук аз се оказах много по-прозорлив от теб да речем относно лицата асенов и бай г@з....доколкото подушвам с тях с те от една порода.....шегувам се, бе.....:)

63994

11

Red or Dead

12.02 2017 в 23:12

“““.....тънка за моите възприятия.........“““““

Тънка, тънка.....колко да е тънка, музиката на Дюран Дюран НЯМА нищо общо в случая, просто ти намекнах, че няма смисъл да пишеш ДВА НАПЪЛНО еднакви поста един след друг....като в онзи виц за Тодор Живков разказват феновете след концерта на група – “Дюран Дюран, повтарям го два пъти, за да го запомните”.

А си позволих да ти намекна понеже го правиш вече няколко пъти, което ме навежда на мисълта, че го правиш умишлено.....

63994

7

Red or Dead

12.02 2017 в 20:58

Последно, напоследък няколко пъти гледах един клип на Слави с песента, мисля, че се казваше..“Аз съм твоят мъж“.....много ми харесва..а припева е по-заразен от грип...ей сега ще го изпея:)))

...Жена която винаги до мен
остава и обичаме и ми прощаваааа..

Жена която всяка нощ и ден, се влюбва пак и пак, по тебе полудяваааа...

Не мога нищо повече да искам, просто знай това...

Аз съм.......твоят мъж!!!
Кълна се, че не съм правил справка в гуглето.....честна пионерска..:))))

Еми след толкова приказки, освен да поздравя всички съратници-чалгари с въпросната песен..хахахахаааа
https://goo.gl/G4FSyP

П.П. И накрая, но не на последно място, наистина ли не схвана иронията с.....Дюран Дюран!


63994

6

Red or Dead

12.02 2017 в 20:48

“““....демагогията и войнстващата посредственост...“““

Интересно е кой визираш като “демагог и войнстващ посредственик“......аз обикновено като правя такива класификации се стремя да се обосновавам с факти, иначе си е бла..бла...малакии.....
Относно “допирните точки“, все пак е нещо, толкова много хора се разминават без даже и да се видят.....
Аз също слушам класическа музика(без да се правя на сноб;)рап обаче-ТВЪРДО НЕ, виж въпроса с чалгата е много сложен!Нали знаеш,че “чалга“ в превод значи .....музика...освен това нашите поп-фолк “звезди“ оскверниха през годините прекрасни гръцки и турски песни....за сръбските не отварям тема защото никога не ме грабнаха, НО виж благодарение на това, че имах щастието да се запозная с оригиналните гръцки изпълнители(много от тях ги гледах на живо)спокойно мога да кажа....ДА такава “чалга“ наистина харесвам;)