Петков: Прокуратурата е джобно ножче на Пеевски

OFFNews 19 май 2014 в 08:27 3581 3

Румен Петков

Снимка БГНЕС, Архив

„Прокуратурата е джобно ножче на Делян Пеевски. Да покаже, че е подвластна“, заяви в ефира на „Нова телевизия“ бившият вътрешен министър Румен Петков.

Петков коментира факта, че вчера бе привикан в прокуратурата заради съмнения, че АБВ търгува с гласове.

Петков подчерта, че това са „абсурдни твърдения“.

„Ние постоянно обикаляме страната и се срещаме с хора, но дори да е имало такива разговори, при нас въпросът е принципен“, каза по темата Петков.

Друг абсурден факт, според бившия вътрешен министър, е как делото хем е секретно, хем прокуратурата е обявила, че става въпрос за търговия с гласове. По думите на политика става въпрос за показна акция срещу него и това се доказвало от факта, че някои ресорни журналисти са били уведомени още на предния ден. Според Петков ключовият въпрос в случая е от кой телефон за били извикани репортерите.

Бившият вътрешен министър е категоричен, че обвиненията срещу него са поръчани от Делян Пеевски. На въпрос каква изгода би имал той от акция срещу АБВ, Петков заяви:

„Очевидно на него не му харесва това, което обявявам за произхода и коалицията на Lafka - между ГЕРБ, БСП и ДПС. Очевидно не му харесва това, че се обръщам към гражданите в стремежа да им обясня, че продавайки си гласовете, стават заложници, защото този, който ги купува, трябва да си ги избие, а това става не по законния ред, а трябва да стане с контрабанда на цигари, с трафик на наркотици и пр.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!