Румен Петков: Преписката срещу мен е нелепа

OFFNews 18 май 2014 в 11:54 3610 2

Румен Петков

Преписката срещу мен е повече от нелепа. Това заяви Румен Петков, който беше привикан тази сутрин на разпит в СДВР.

Настоявам прокуратурата да разсекрети преписката, за да могат гражданите да разберат за какво става въпрос, посочи Петков пред Дарик.

Не вярвах, че може такъв абсурд да се институционализира. По най-бързия начин прокуратурата трябва да обяви пред обществото кой е извикал медиите на засекретена преписка, каза още той.

По думите му преписката се представя пред него като засекретена, за да го принудят да мълчи и да не може да я коментира. Сега се налага да убедя обществото, че нямам сестра, защото част от медиите са тиражирали нелепости, които в преписката ги няма, категоричен е Петков.

Вчера късно вечерта ме поканиха на разговор в Столичната дирекция тази сутрин. Аз изрично предупредих служителя, че най-вероятно ще има медии, но той не допусна такова нещо, коментира Румен Петков пред „Фокус“.

Първият въпрос, разбира се, е не защо те са поканени, за да окепазят, но първият въпрос е кой е авторът на сценария, защото сценарият е много пошъл и много подъл, подчерта Петков.

Благодаря на служителите на МВР за коректно свършената работа, но искам да кажа, че бях засипан с порой от имена, които нищо не ми говорят – нито съм виждал, нито съм чувал тези хора, с изключение на един – двама, които не съм виждал и чувал от 15 години. И в най-мрачните си мисли не съм допускал, че такива абсурди могат да бъдат институционализирани, коментира бившият вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови