Пеевски за Радев: Много иска, ама не му стиска

OFFNews 03 юни 2024 в 17:55 3757 5

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски

Снимка БГНЕС

Делян Пеевски

"Радев много ясно трябва да осъзнае, че България е член на ЕС и НАТО и никой няма да промени тази ценностна принадлежност. Самозванците, които злоупотребяват с доверието на хората, страхливичко поглеждайки на Изток, където са техните кумири, не могат да променят пътя на страната ни. Злоупотребата с толкова важни за хората теми като мира, сигурността и отбранителните способности на държавата проявяват политическата им несъстоятелност и безотговорност."

Така съпредседателят на ДПС Делян Пеевски отговори на днешното изказване на президента Румен Радев, че "самозваните ни евроатлантици са страхливички и неспособни сами да вземат решение за изпращане на български войски в Украйна, защото знаят много добре, че ще бъдат отритнати от обществото". Радев твърди също така, че "участието на НАТО във войната между Русия и Украйна е публична тайна".

"За упоритите опити на Румен Радев да се намеси в предизборната кампания има само едно обяснение - много иска, ама не му стиска. Отново трябва да му бъде напомнено да престане да плаши хората, а ако неудържимо го влече активната политика - да напусне президентския пост и да заповяда на политическия терен. Ако няма смелостта да го направи, да изчака срока на мандата си и да престане да поучава и да се опитва да менторства политиците. Но тази "смелост" я знаем - той и неговият кръг се снишиха с подвити опашки, когато осветих плановете им да промушат политическия си проект Трети март" - заяви още Делян Пеевски.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    15314

    5

    Hihi1981

    04.06 2024 в 10:31

    И това ми било натовски генерал....

    1066

    4

    alcom4

    04.06 2024 в 03:36

    Знаем ,че Пеевски, има трески да дялане както казва народа. В случая обаче,независимо от всичко той с този коментар върши нещо много добро...натрива носа на един никаквец ,който бе поставен и преизбран за президент на България от руското лоби у нас ,с одобрението на генерала от руското то ГРУ Л.Решетников.Ако обичаме България ние не само не трябва да сме "съгласни",с Радев ,защото бил президент. ...на него ние трябва активно да пречим ,защото той злепоставя страната ни.

    875

    3

    Constanza

    03.06 2024 в 21:15

    Днес и Радев, и Пеевски се изказват във вестника. Да не би уважаемата редакция да се опитва да улесни булимията?

    2550

    2

    alfakentavur

    03.06 2024 в 18:25

    Това на китката му червен конец против уроки ли е?
    Ето на - "евроатлантик", който е и "пазител на изконните български ценности".

    -985

    1

    Козин Човков

    03.06 2024 в 18:16

    В България се развъжда най-рядката порода за суджуци - евроатлантическо прасе.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх