Ограниченията на изборните секции са обида към сънародниците ни в чужбина

OFFNews 18 октомври 2016 в 14:10 2555 1

Не приемам ограничаване на политическите права на българските граждани в чужбина. Обратното: нашите сънародници трябва да бъдат насърчавани да следят и участват в политическия живот.

Това подчерта кандидатът за президент от Коалиция "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ" Ивайло Калфин по време на дискусия в Брюксел с българи, които живеят в Белгия и Холандия. На срещата беше обсъдена президентската му програма, както и по-широк кръг от важни за сънародниците ни теми. Особено оживена беше дискусията, свързана с правилата за гласуване на българите в чужбина. Участниците в разговора заявиха своето твърдо намерение да отстояват правата си да гласуват. Те бяха единодушни, че ангажиментът им към политическия живот в България е дълбоко осъзнат и траен. 

"Българското законодателство максимално бързо трябва да предвиди сигурен начин за електронно и дистанционно гласуване, както го правят други европейски страни. Дотогава ограничения като тези с броя на изборните секции са обидни към нашите сънародници, които живеят зад граница", заяви Ивайло Калфин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

1

Black Hex

18.10 2016 в 14:29

Не бе, аз искам някой запознат отговорно да излезе и да каже - колко избирателни секции има най-голямата "демокрация" фащ по време на избори в България? Е есга за изборите колко секции ще има? Въобще ще има ли секции за американски граждани в България?! М?
или пък подвасалната им Германия, дойчовците колко секции отварят за избор на Президент в България?
А колко секциии позволяват да отворим в Германия?
Егати словесните диарии по темата значи.
Ше им плащам аз на сульо и пульо в Мейн и Аляска да можели да си "пуснат гласа" в български избори...
Идиотия! Който иска да гласува - да си плати! Стига ми мен тая награда да им хрантутя тук възрастните родители, да им плащам "безплатните пломби" като се прибират един път на 3 години, да им плащам лекарските услуги на родителите!
Докага бе!? Докога само ние ще плащаме?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!