Марешки: Аз се боря с картела, границата я пазят хора като Динко

OFFNews 13 октомври 2016 в 11:33 9430 2

Държавата е абдикирала от задълженията си. Затова се налага с картела да се боря аз, а границата да я пазят хора като Динко. Това заяви кандидатът за президент Веселин Марешки, който участва в предизборен дебат с Велизар Енчев в студиото на бТВ.

И двамата претенденти за "Дондуков 2" се обявиха за по-добри партньорски отношения с Русия и за това у нас да няма чужди военни. Също така и те постигнаха съгласие и по темата за Крим. И за Марешки, и за Енчев полуостровът си е руски.

„Първото нещо, което ще направя, ще е да наложа вето на Проектобюджет 2017, той е много антисоциален. Ще сезирам КС за т.нар пръстови отпечатъци и ще инициирам референдум за членството в НАТО и присъствието на чужди бази на българска територия”, каза Енчев.

Според бившия разузнавач, заради Алианса сме унищожили своите ракетни войски и бойна авиация и е по-удачно страната ни да се присъедини към проекта за обща европейска армия. Енчев нарече договора за базите на българска територия от 2006 г. „посегателство върху националните интереси”.

Той се обяви „за” падането на санкциите, наложени на Русия заради украинските събития като посочи, че заедно с лидерите на Унгария, Чехия и Словакия би се включил в инициатива за премахването им.

„България е най-засегната от санкциите. Русия е наш геополитически партньор, би трябвало да е наш главен икономически партньор. Ние можем да си върнем тези пазари, но не с тази русофобска политика”, категоричен беше Енчев.

Марешки пък подчерта, че като държавен глава няма да бъде "ястреб, който чрез необмислени думи и постъпки да ни вкарва в конфликти с велики държави". Според него в момента Русия се мотивира допълнително от санкциите, развива производства и скоро нашият внос може да се окаже ненужен.

„Интересът на българския народ и на българския бизнес е да си партнираме с Русия”, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови