Кунева: В платформите си с ГЕРБ се покриваме на 70%

OFFNews 23 септември 2014 в 08:42 1979 9

Меглена Кунева
Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“

Когато предстои и е мислимо да правиш партньорство, трябва много ясно да изразиш позициите дори с този, който стои най-близко до теб. С ГЕРБ се покриваме в платформите си на 70% и в 30% сме различни. В тези 30% трябва да кажем по какво може да се преговаря.

Това каза пред БНТ Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“ и водач на листата на Реформаторския блок за 25 МИР.

Кунева обясни, че за Реформаторите е важно да открият най-добрите партньори и заради дясната идеология това не е изключено да бъде ГЕРБ. Мога да съм медиатор, каза тя.

„Емоция в Реформаторския блок има, няма как, изборите предполагат емоция, но това е позитивна емоция. Вчера бях в Русе, видях се с колеги от СДС, от ДСБ, които са част от листата. Говорихме си за една тема, мисля че е важна – присъствието на повече жени в политиката. Аз направих открит призив да ги подкрепят, независимо от коя партията са. Мисля, че това ще даде един много насочен вот, гарантирано да се спазват като приоритети здравеопазване и образование, установих, че жените са особено чувствителни на тези тема – образование и здравеопазване“, подчерта Меглена Кунева.

На въпрос дали отношенията в Реформаторския блок не са отнели от енергията по време на предизборната кампания, лидерът на „Движение България на гражданите“ отговори: „Реформаторския блок е сравнително нова формация, минала през едни добри избори, каквито бяха изборите за Европейски парламент за нас, все пак ние имаме своя евродепутат. Така че, мисля че е нормално да се интересуват от нас хора. Не смятам, че отне от енергията. Можеше да се случи това, ако имаше някакви колебания, някакви скандали около нас, такива няма. Ние минахме един стрес – тест. Взехме правилно решение да се концентрираме върху изборите, ако говорите за това дали да избираме сега председател и останалите органи на блока, или по-късно. Взехме едно много хладнокръвно, много добро решение, което мина през ръководствата на всички партии. Според мен излязохме с добро настроение от това откриване на кампанията, обединени с много силно желание за победа.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!