Кунева: С повече жени в политиката ще има по-добро образование и здравеопазване

OFFNews Последна промяна на 22 септември 2014 в 14:07 3297 7

Меглена Кунева

Участието на повече жени в политиката е гарант за повече мерки за образованието и здравеопазването.

Това заяви днес водачът на Реформаторския блок за 25 МИР-София Меглена Кунева на среща със симпатизанти и журналисти в Русе. 

"Реформаторският блок даде знак, че ние можем да се обединим около една идея, която е по-голяма от нас - да има широко дясноцентриско правителство, в което да отстояваме своите позиции", каза още Кунева.

Тя припомни, че още при създаването си блокът е посочил целите, за които ще се бори и заради които ще търси подкрепа от гражданите.

Кунева напомни, че реформата в съдебната система е една от тези цели и че блокът предлага разделяне на съда от прокуратурата, тъй като това ще гарантира независимост и на двете институции. 

"Днес отбелязваме Независимостта на България и съвсем заслужено отдаваме почит на борилите се за тази кауза. Но трябва да погледнем и в настоящето и да си кажем, че това е кауза и днес.

Независимостта на съда, прокуратурата и администрацията от политически и корпоративен натиск, независимостта на регулаторите, независимостта на медиите, енергийната независимост - всичко това са цели, за които трябва да се борим, за да имаме нормална държава", коментира Кунева в профила си във Фейсбук.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2014 в 22:18

По-добро образование спрямо сега? По-добро по какви критерии и за коя група хора, въобще това по-добро и най-добро вече започва да ме дразни. Звучи ми като беден речник, но при Кунева едва ли е това, по-скоро липса на нови идеи. Не е важно жена ли си мъж ли си, ако ти се работи за България работиш и възпитаваш нормални мислещи граждани на републиката.

22.09 2014 в 16:47

//С повече жени в политиката ще има по-добро образование и здравеопазване//

Мда, правилно сексуалното ниво ще се подобри, но виж за здравеопазването не съм съгласен, преди най-много да пипнеш някой трипер от висша партийка, докато сега върлуват едни не излечими болести!!!

22.09 2014 в 16:26

РБ, но БЕЗ г-жа Пръмова има реални шансове да спечели доверието на хората.

Предвид ситуацията отново ще разчитам на опцията за преференциален вот.

22.09 2014 в 16:21

... анкетата мноооооо ме кефи!

... хахахахахахахаха

22.09 2014 в 16:13

Ще гласувам за Реформаторите и с преференция. Кунева не ми допада и е ясно, че е внедрена от Боко. Добре, че Радан дотолкова нахрани герберастите, че няма как да са в коалиция с тях!

22.09 2014 в 15:19

Явно Генерала си напазарува Кунева, ЛукаВски и Корманчо и за Драгалевския Гъз остана само да си ближе САМ раните или по-скоро дирника на чичо си.

ПП
Къде ли са драгалевските мухи-лайнярки да "отбележат" поредния електорален "възход" на РъБ.

22.09 2014 в 14:15

A социалиста Радан чий ще го дири у десно центриско правителство?

Я вижте как се сгулил с Миков и Доган.

След узборите очакваме дестабилузация поредна с протестъри на Радан и Миков - обединени пролетарии