Радан Кънев: Има заявка за коалиция между ГЕРБ и ДПС

Ивайло Анев 17 септември 2014 в 15:35 8166 12

Изказването от вчера на г-н Местан, че ще даде предварителен толеранс от 300 дни на всяко управление, е неприкрита заявка за подготовка на съвместно управление на ДПС и ГЕРБ, това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев на пресконференция на Реформаторския блок пред симпатизанти в Плевен.

Той допълни още, че това е огромна заплаха за България, защото целта на такова управление била само една - запазване на мощното присъствие на ДПС в съдебната система и икономиката на страната.

"Резултатите от Коалицията ГЕРБ/ДПС са видни и в скандала с КТБ. Целта е да се заметат следите на мръсните кредити и близките до банката да си приберат парите преди останалите вложители", коментира още Кънев.

Вчера лидерът на ДПС Лютви Местан настоя за една година толеранс за бъдещото управление, а не само за 100 дни, за да може то да осъществи необходимите реформи.

Лютви Местан заяви, че каквито и да са резултатите от парламентарните избори на 5 октомври, политиците трябва да намерят формула за съставянето на правителство.

"Основна политическа цел на Реформаторския блок е трайното отстраняване на ДПС от властта за повече от десет години", категоричен бе Кънев.

Според Кънев трябва да бъдат изтръгнати икономическите лостове от ръцете на ДПС и влиянието на партията върху съдебната система да се редуцира.

Той уточни, че поради тази причина основните цели на РБ ще бъдат дълбоките реформи в правосъдието и в администрацията.

„Излишно е да говоря за партийната намеса в администрация. Аз знам за около 200 души в Плевен, уволнени по партийни причини, но сигурно вече са много повече - нещо, което се случва навсякъде из страната и основни виновница затова са ГЕРБ и ДПС”, категоричен беше Кънев.

По думите му втора основна цел на Блока е реформата в администрацията, която да направи партийното назначаване на кадри в държавната и общинската администрация невъзможно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews