Коалиционен огън: Йотова алармира за гласуване под строй в ДПС

OFFNews 13 май 2014 в 11:54 3343 7

Илияна Йотова

За опасното влияние, което твърдият електорат на ДПС оказва върху изборните резултати, предупреди в Сливен кандидатът за евродепутат от листата на левицата Илияна Йотова.

В пресцентъра на БТА в града Йотова посочи, че апатията към политическия процес и отказът от правото на глас са вредни за страната. Тя се аргументира с факта, че колкото по-малко граждани гласуват, толкова по-голяма тежест имат изборните манипулации.

Като пример за негативно влияние върху политическия процес в страната Йотова даде търговията с гласове, която има по-голямо значение, когато реалните гласове са по-малко.

Тя обаче не спести предизборните атаки и към коалиционния партньор на партията си – ДПС.

„И другите, които също не ги интересуват изборите, но ще отидат да гласуват, защото така трябва. Това са казарменият тип избиратели, говоря за тези на ДПС“, обясни кандидатът за евродепутат на левицата и подчерта, че за предстоящите избори ДПС са си поставили минимум от 430 000 гласа.

„Извън записите вече, макар че няма нищо скрито в това, но 2007 г., когато правихме първите европейски избори и вечерта в НДК, да ви припомня, че малко преди полунощ първата политическа сила беше ДПС, а ние можем отново да си говорим как не ни интересува“, обясни още Йотова, вероятно пропускайки факта, че пресконференцията се излъчва на живо от БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови